“Crent” pērn strādājis ar zaudējumiem teju 2,5 miljonu eiro apjomā

10.08.2017 08:52:00

Būvtehnikas nomas uzņēmums SIA “Crent”, kurš līdz šī gada augustam bija pazīstams ar nosaukumu SIA “Cramo” un bija Somijas kompānijas “Cramo Group” meitas uzņēmums Latvijā, pagājušajā gadā strādājis ar zaudējumiem 2,466 miljonu eiro apjomā pretēji peļņai gadu iepriekš, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Arī uzņēmuma apgrozījums pērn saruka - tas bija 5,633 miljoni eiro, kas bija par 16,4% mazāk, salīdzinot ar gadu iepriekš.

2015.gadā SIA “Crent” apgrozījums bija 6,74 miljoni eiro un tā peļņa bija 64 tūkstoši eiro.

Uzņēmums gada pārskatā norāda, ka apgrozījums pērn saruka līdz ar būvniecības nozares aktivitātes samazināšanos un būtisku cenu kritumu nomas pakalpojumiem. 

2016.gada beigās uzņēmums pieņēma lēmumu par nomas punktu skaita samazināšanu, pārskaitīja nemateriālo ieguldījumu nomas punktos atgūstamo vērtību un atzina vērttības samazināšanos, proti, zaudējumu 409 tūkstošu eiro apjomā. Uzņēmums veica arī nomas iekārtu un pašu pamatlīdzekļu atgūstamās vērtības analīzi Latvijas un Lietuvas līmenī un atzina zaudējumus no pamatlīdzekļu vērtības samazināšanās 1,171 miljona eiro apjomā.

Sīkākai uzziņai SIA “Crent” 2016.gada finanšu pārskats pieejams “Lursoft”.

“Lursoft” Klientu portfelis jau ziņoja, ka 3.augustā reģistrētas vairākas izmaiņas SIA “Crent” darbībā, tostarp par vienīgo īpašnieku kļuvusi Latvijā reģistrētā AS “Storent Investments”.

Somijas būvtehnikas nomas uzņēmums “Cramo Group” izplatītajā paziņojumā norādīja, ka atsakās no darbības Latvijā, jo līdzšinējie darbības rezultāti nav attaisnojuši Somijas celniecības iekārtu nomas grupas cerības, un uzņēmums nolēmis koncentrēties uz tirgiem, kuras tam ir vadošās pozīcijas.

SIA “Crent” dibināta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 19 080 396 eiro. 2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 6,740 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 64 tūkstoši eiro.