“Konekesko Latvija” iecelts jauns padomes priekšsēdētājs

11.08.2017 10:35:00

Lauksaimniecības mašīnu, iekārtu un to piederumu tirgotāja SIA “Konekesko Latvija” vadībā ceturtdien, 10.augustā, reģistrētas izmaiņas - padomē iecelti divi jauni locekļi, bet viens valdes loceklis amatu atstājis, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Antti Johannes Merilainen un padomes loceklis Christian Junker atbrīvoti no amata padomē. Viņu vietā padomē no jauna iecelti Karjalainen Jarkko Juhani, kurš apstiprināts par jauno padomes priekšsēdētāju, un Jens Skifter.

Uzņēmuma padomē atkārtoti amatos iecelti līdzšinējie padomes locekļi Henning Haahr, Riku Petteri Korpela un Juha Antero Rytkonen.

Savukārt valdi atstājis valdes loceklis Egīls Misāns, kurš uzņēmuma valdē tika iecelts 2008.gadā un ieņēma šo amatu līdz šim. SIA "Konekesko Latvija" valde turpina darboties divu personu sastāvā - tās valdes priekšsēdētāja ir Antra Spickus un valdes loceklis ir Valdis Dainis.

SIA “Konekesko Latvija” dibināts 1999.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 6 609 456 eiro un tā lielākais dalībnieks ir Somijas “Konekesko Oy”, kuram pieder 55% Latvijas uzņēmuma kapitāldaļu, bet Dānijā reģistrētajam uzņēmumam “DAVA Agravis Machinery Holding A/s” pieder atlikušie 45% SIA “Konekesko Latvija” kapitāla daļu.

2016.gadā SIA “Konekesko Latvija” apgrozījums bija 38,555 miljoni eiro un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 1,184 miljoni eiro. Pagājušajā gadā uzņēmums nodarbināja 96 darbiniekus un nodokļos Latvijas valsts budžetā samaksāja 7,069 miljonus eiro.