“Rīgas universālais termināls” peļņa pagājušajā finanšu gadā saruka par 30%

23.08.2017 07:28:00

Kravu pārkrāvēja SIA “Rīgas universālais termināls” peļņa pēc nodokļiem pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.aprīļa līdz 2017.gada 31.martam, saruka par 30% salīdzinājumā ar gadu iepriekš un bija 1,289 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Savukārt uzņēmuma apgrozījums pagājušajā finanšu gadā bija 11,931 miljons eiro, kas bija par 4,1% mazāk, salīdzinot ar iepriekšējo periodu.

SIA “Rīgas universālais termināls” norāda, ka tas pārskata saglabāja vadošās pozīcijas ar koksni saistīto kravu pārkraušanā Rīgas brīvostā, kā arī nodrošināja vairāk nekā 25% īpatsvaru Rīgas brīvostā konteineru kravu apkalpošanā.

Uzņēmums skaidro, ka peļņas samazinājumam par pamatu bija pārkrauto kravas veidu struktūras maiņa, saldētavas darbības apjomu samazinājums, kā arī pieaugošā konkurence atsevišķos kravas segmentos, ko ietekmēja tirgus stāvoklis Baltijas jūras reģiona ostās un ekonomikas situācijas pasliktināšanās Krievijā, Baltkrievijā, Kazahstānā un citās.

SIA “Rīgas universālais termināls” pārskata gadā pārkrāva gandrīz 2,9 miljonus tonnu kravu, ieņemot ceturto vietu pēc pārkrauto kravu apjoma starp visiem Rīgas brīvostas universālajiem termināliem.

Uzņēmums pagājušajā gadā nodarbināja 265 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja 1,216 miljonus eiro.

Šogad SIA “Rīgas universālais termināls” iecerējis pabeigt vairāku jaunu ostas infrastruktūras objektu būvniecību, kā arī šī gada februārī tas ir saņēmis pilnīgi jaunu mobilo portālceltni, lai varētu apkalpot lielākus kuģus ātrāk un tādējādi saglabāt augstu efektivitātes līmeni.

SIA “Rīgas universālais termināls” 2016.gada finanšu pārskats sīkākai uzziņai pieejams “Lursoft”.

SIA “Rīgas universālais termināls” dibināts 2001.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 496 870 eiro un tas pilnībā pieder Singapūrā reģistrētai kompānijai “Portek International Private Limited”.

2015.gadā SIA “Rīgas universālais termināls” apgrozījums bija 12,446 miljoniem eiro un tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 1,835 miljoni eiro. Uzņēmums nodarbināja 265 darbiniekus.