“ZAAO” pērn strādājis ar zaudējumiem

24.08.2017 06:54:00

Vidzemes atkritumu apsaimniekotājs SIA “ZAAO” pagājušajā gadā strādājis ar apgrozījumu 5,713 miljonu eiro apjomā, kas bija par 2,2% vairāk, salīdzinot ar 2015.gadu, taču pretēji peļņai iepriekš uzņēmums 2016.gadā strādājis ar zaudējumiem 56 tūkstošu eiro apjomā, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

SIA “ZAAO” skaidro, ka tai izdevies palielināt apgrozījumu, pieaugot pārdoto pakalpojumu apjomam. Uzņēmums pērn sniedza pakalpojumus saskaņā ar noslēgtajiem ilgtermiņa sadarbības līgumiem Valmieras pilsētā, Cēsu novadā, Salacgrīvas novadā, Limbažu novadā, Saulkrastu un vēl 23 citos novados.

Pagājušā gada beigās uzņēmumam bija noslēgti 34 060 ilgtermiņa līgumi ar atkritumu radītājiem par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, no kuriem 89% bija noslēgti ar privātpersonām.

SIA “ZAAO” pērn nodarbināja 146 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā iemaksāja 1,702 miljonus eiro.

Pagājušajā gadā uzņēmums noslēdzis vairākus modernizācijas projektus, piemēram, izveidoja pazemes atkritumu konteineru laukumu Valmierā, sāka ekspluatēt mūsdienīgu atkritumu apsaimniekošanas sistēmu Cēsu vecpilsētā, pabeidza Daibes poligona atkritumu reģenerācijas procesu iekārtu modernizāciju.

SIA “ZAAO” 2016.gada pārskatā norādīts, kā uzņēmuma finansiālais stāvoklis ir labs un tas savlaicīgi var norēķināties par savām saistībām, neskatoties uz to, ka pērn tas strādāja ar zaudējumiem.

Šogad uzņēmums koncentrēs atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanu tikai savu dalībnieku pašvaldību teritorijās, nodrošinot pakalpojumu sniegšanas efektivitāti, lai veicinātu klientu vides apziņas veidošanu, kas ilgtermiņā nodrošinās uzņēmuma darbības rezultātu uzlabošanos.

SIA “ZAAO” 2016.gada finanšu pārskats sīkākai uzziņai pieejams SIA “Lursoft”.

SIA “ZAAO” dibināta 1998.gadā un tas nodarbojas ar atkritumu savākšanu, škirošanu, uzglabāšanu, apglabāšanu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 912 078 eiro un tā lielākais dalībnieks ar 43,7% kapitāldaļu ir Valmieras pilsētas dome, savukārt pārējie 19 ir citas Vidzemes pašvaldības.

 

2015.gadā SIA “ZAAO” apgrozījums bija 5,590 miljoni eiro un tās peļņa pēc nodokļiem bija 77 tūkstoši eiro.