Reģistrē izmaiņas “Latvijas Radio” valdē

12.10.2017 12:29:00

Ceturtdien, 12.oktobrī, Uzņēmumu reģistrā ierakstītas izmaiņas valsts SIA “Latvijas Radio” valdē, par valdes priekšsēdētāju apstiprinot Unu Klapkalni, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Una Klapkalne iepriekš 10 gadus darbojusies ziņu aģentūras SIA “LETA” valdē gan kā locekle, gan vēlāk kā valdes priekšsēdētāja. “Lursoft” izziņa liecina, ka bez amata valsts SIA “Latvijas Radio” viņa šobrīd ir amatpersona arī biedrībā “REA Mentoru Klubs”.

Valsts SIA “Latvijas Radio” valdē par locekli no jauna iecelta arī Mārīte Tukiša, bet līdzšinējais valdes loceklis Juris Gavars pārapstiprināts amatā. Savukārt līdzšinējā valdes locekle Sigita Roķe no amata atbrīvota.

Visiem trim valdes locekļiem - Una Klapkalnei, Mārītei Tukišai un Jurim Gavaram ir tiesības pārstāvēt komercsabiedrību kopīgi ar visiem valdes locekļiem.

Apstiprinot jauno valsts SIA “Latvijas Radio” valdi, izbeigtas divas iepriekš Jurim Gavaram un Sigitai Roķei izdotās prokūras.

Valsts SIA “Latvijas Radio” valde šogad piedzīvojusi izmaiņas vairākkārt. Šī gada martā no valdes tika atbrīvots tā brīža valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš un valdes loceklis Uldis Lavrinovičs, un Sigita Roķe vairākus mēnešus bija vienīgā “Latvijas Radio” valdes locekle.

Vēlāk radio uzraugošā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome nolēma atjaunot “Latvijas Radio” valdi trīs locekļu sastāvā un izsludināja konkursu uz “Latvijas Radio” valdes locekļu amatiem. Lai stiprinātu radio valdes kapacitāti ikdienas darbā, par valdes locekli tika iecelts Juris Gavars.

Valsts SIA “Latvijas Radio” ir nacionāla mēroga radiouzņēmums, kas nodrošina piecas pamatprogrammas un vairākas mākslinieciskās struktūrvienības.

2016.gadā SIA “Latvijas Radio” apgrozījums bija 8,593 miljoni eiro, taču tas strādāja ar zaudējumiem 120 tūkstošu eiro apjomā. Sabiedriskais radio nodarbināja 279 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā nomaksāja 2,394 miljonus eiro.