“Olaines ķīmisko rūpnīcu “Biolars”” pārveido par akciju sabiedrību

19.10.2017 09:22:00

“Olaines ķīmiskā rūpnīca “Biolars”” no sabiedrības ar ierobežotu atbildību pārveidota par akciju sabiedrību, un līdz ar to izveidota padome un mainīta uzņēmuma vadība, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Pēc uzņēmuma pārveidošanas esošie uzņēmuma kapitāla daļu īpašnieki kļuvuši par jaunās akciju sabiedrības dalībniekiem un viņu kapitāla daļas apmainītas pret akcijām proporcionāli viņiem piederošo kapitāla daļu skaitam, nemainot pamatkapitāla apmēru.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 707 444 eiro, ko tagad veido 1 707 440 akcijas ar nominālvērtību 1 eiro. Lielākais “Olaines ķīmiskās rūpnīcas “Biolars”” akcionārs ar 88,5% akciju ir Pāvels Daņiklo, 8,5% akciju pieder Jeļenai Daņilko, bet 3% akciju īpašnieks ir Vitālijs Bukovskis.

Līdz ar uzņēmuma tiesiskās formas maiņu “Olaines ķīmiskajai rūpnīcai “Biolars”” izveidota padome. Par tās priekšsēdētāju iecelta Jeļena Daņilko, kura līdz šim darbojās uzņēmuma valdē, kā arī Jūlija Daņilko un Andrejs Gerbreders.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Pāvels Daņilko turpinās ieņemt šo amatu, bet no jauna valdē iecelts Vitālijs Bukovskis.

Izmaiņas Uzņēmumu reģistrā ierakstītas otrdien, 17.oktobrī.

AS “Olaines ķīmiskā rūpnīca “Biolars”” ražo tehnoloģiski sarežģītus ķīmiskos produktus, laku un krāsu izstrādājumus, kā arī celtniecības, auto un sadzīves ķīmiju. Uzņēmums dibināts 1995.gadā.

2016.gadā AS “Olaines ķīmiskā rūpnīca “Biolars”” strādāja ar apgrozījumu 14,971 miljons eiro un tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 1,614 miljoni eiro. Uzņēmums nodarbināja 189 darbiniekus un nodokļos Latvijas valsts budžetā tas iemaksāja 1,245 miljonus eiro.