Administrators Levkāns atcelts no “Baltic Cosmetic Holding” maksātnespējas procesa

24.10.2017 10:37:00

Maksātnespējas procesa administrators Valdis Levkāns atcelts no pienākumu pildīšanas salonu tīkla “Kolonna” īpašnieces SIA “Baltic Cosmetic Holding” maksātnespējas procesā, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

Ieraksts par Valda Levkāna atcelšanu maksātnespējas reģistrā un komercreģistrā izdarīts pirmdien, 23.oktobrī, balstoties uz Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 19.oktobra lēmumu.

Tiesa šogad 4.oktobrī saņēma Maksātnespējas administrācijas pieteikumu par Valda Levkāna atcelšanu no SIA “Baltic Cosmetic Holding” maksātnespējas procesa, jo viņš ar Maksātnespējas administrācijas direktores lēmumu ir atstādināts no amata darbības veikšanas, un nolēma šo pieteikumu apmierināt.

Valdim Levkānam dots 10 dienu termiņš dokumentu un mantas pieņemšanas nodošanas akta sastādīšanai un dokumentu un mantas nodošanai citam administratoram.

Latvijas mediji šogad septembrī ziņoja, ka kādā kriminālprocesā par piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu Valdis Levkāns aizturēts un vēlāk atbrīvots.

“Lursoft” uzziņa liecina, ka šī gada 27.septembrī ar Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes lēmumu piemērots arests Valdim Levkānam piederošajām SIA “B2B M & A”, SIA “B2B law office” un SIA “Forte Timber” kapitāla daļām. Visos trīs uzņēmumos Valdis Levkāns ir vienīgais īpašnieks.

SIA “Baltic Cosmetic Holding” maksātnespējas process tika pasludināts 2015.gada 23.decembrī un joprojām ir aktuāls. Šī gada 7.oktobrī uzņēmumam bija nodokļu parāds 2,025 miljonu eiro apmērā. Pēdējā finanšu gadā no 2012.gada 1.oktobra līdz 2013.gada 30.septembrim, par kuru ir pieejams uzņēmuma gada pārskats, SIA “Baltic Cosmetic Holding” apgrozījums bija 6,478 miljoni eiro un tā zaudējumi bija 523 tūkstoši eiro.