Norvēģijas IT kompānija “Atea” nodibina jaunu meitas uzņēmumu Latvijā

26.10.2017 12:45:00

Norvēģijas IT kompānija “Atea” nodibinājusi jaunu meitas uzņēmumu Latvijā - SIA “Atea Global Services”, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

“Atea” piegādā IT infrastruktūru Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs, kā arī nodrošina IT infrastruktūras risinājumus Eiropā. “Atea” grupā 2016.gadā strādāja ap 6900 darbinieki un grupas ieņēmumi pārsniedza 3 miljardus eiro.

Jaundibinātā uzņēmuma SIA "Atea Global Services" apmaksātais pamatkapitāls ir 2800 eiro un 100% tā kapitāla daļu īpašnieks ir Norvēģijā reģistrētā kompānija “Atea ASA”. Uzņēmums komercreģistrā ierakstīts trešdien, 25.oktobrī.

Uzņēmuma valdē šobrīd iecelts viens loceklis - Latvijas pilsonis Maksims Piščuļins. Savukārt uzņēmuma padomi veido trīs locekļi, no kuriem Steinar Sonsteby ir padomes priekšsēdētājs, August Christian Johan Baumann ir padomes priekšsēdētāja vietnieks, bet Roberto Emilio Giori - padomes loceklis.

“Lursoft” izziņa liecina, ka Norvēģijas kompānijai “Atea ASA” ir vēl viens meitas uzņēmums Latvijā - SIA “AppXite”, kurš līdz 2017.gada 2.oktobrim darbojās ar nosaukumu SIA “Atea Global Services”. Abiem uzņēmumiem ir viena juridiskā adrese - Rīgā, Mukusalas ielā 15.

“Lursoft” izziņa liecina, ka SIA “AppXite” 2016.gadā strādāja ar apgrozījumu 14,210 miljona eiro apmērā un kompānijas peļņa pēc nodokļiem bija 951 tūkstotis eiro. Uzņēmums nodarbināja 342 darbiniekus un nodokļos Latvijas valsts budžetā samaksāja 3,024 miljonus eiro.