“Scandagra Latvia” ieķīlā krājumus, prasījuma tiesības un pamatlīdzekļus

06.11.2017 07:23:00

Graudu, sēklu un minerālmēslu vairumtirgotājs SIA “Scandagra Latvia” pagājušajā nedēļā reģistrējis divas komercķīlas, no kurām vienas ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 75 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu Portfelis.

SIA “Scandagra Latvia” par labu Lietuvā reģistrētajām bankām “AB SEB Bankas” un “Swedbank AB” ieķīlājusi krājumus un prasījuma tiesības, lai nodrošinātu kredīta līgumu. Ķīlas devējs ir SIA “Scandagra Latvia”, bet parādnieks ir tā mātes uzņēmums, Zviedrijā reģistrētā “Scandagra Group AB”. Šīs komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 75 miljoni eiro.

Savukārt ar otru komercķīlu ieķīlāti SIA "Scandagra Latvia" ķermeniskie pamatlīdzekļi, un šīs komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 22,5 miljoni eiro. Arī šīs ķīlas devējs ir SIA “Scandagra Latvia”, komercķīlas ņēmēji ir bankas “AB SEB bankas” un “Swedbank AB”, savukārt parādnieks ir “Scandagra Group AB”.

“Lursoft” statistikas dati par pagājušajā nedēļā reģistrētajām komercķīlām liecina, ka reģistrētas vēl četras komercķīlas, kurās parādnieks ir “Scandagra Group AB”.

Ķīlas devuši Liepājas speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums SIA “Baltic Transshipment Center” un Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas AS “Rēzeknes dzirnavnieks”; abi uzņēmumi ietilpst “Scandagra Group AB” grupā. Katrs no uzņēmumiem reģistrējis komercķīlu, ar kuru ieķīlāti to krājumi un prasījuma tiesības, nodrošinot prasījumus 75 miljonu eiro. Tāpat arī katrs uzņēmums reģistrējis komercķīlas, ar kurām ieķīlāti to pamatlīdzekļi un kuru nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 22,5 miljoni eiro.

Visas komercķīlas reģistrētas 1.novembrī.

SIA “Scandagra Latvia” reģistrēta 2009.gadā, un tas nodarbojas ar zemniekiem nepieciešamo preču tirdzniecību, kā arī graudu pirkšanu un pārdošanu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētā “Scandagra Group AB”.

2016.gadā SIA “Scandagra Latvia” apgrozījums bija 77,836 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 840 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodarbināja 53 darbiniekus un tā kopējie nodokļu maksājumi Latvijas valsts budžetā sasniedza 1,347 miljonus eiro.