Stājas spēkā izmaiņas “Olainfarm” valdē

29.12.2017 12:45:00

Ceturtdien, 28.decembrī, komercreģistrā ierakstītas izmaiņas zāļu ražotāja AS “Olainfarm” valdē, par kura valdes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais valdes loceklis Oļegs Grigorjevs, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Oļegam Grigorjevam ir tiesības pārstāvēt uzņēmumu atsevišķi. “Lursoft” izziņa liecina, ka viņš AS “Olainfarm” valdē darbojas kopš 2016.gada februāra, bet kopumā uzņēmumā viņš strādā kopš 2001.gada.

Bez amata AS “Olainfarm” Oļegs Grigorjevs ir valdes priekšsēdētājs zāļu ražotājam piederošajā aptieku tīklā SIA “Latvijas Aptieka”, kā arī valdes loceklis AS “Olainfarm” meitas uzņēmumos SIA “Kiwi Cosmetics” un SIA “Aroma”.

Jauns valdes priekšsēdētājs zāļu ražotājam bija jāieceļ, jo šogad 9.decembrī nomira uzņēmuma vadītājs un AS "Olainfarm" lielākais akcionārs Valērijs Maligins, kuram uz 2017.gada 31.oktobri tieši piederēja 26,92% akciju, bet netieši caur viņam pilnībā piederošo SIA “Olmafarm” - 42,56% akciju, nodrošinot kontroli pār 69,48% AS “Olainfarm” akciju.

Veiktas arī citas izmaiņas AS “Olainfarm” valdē. Tajā par valdes locekli iecelts Raimonds Terentjevs, kuram ir tiesības pārstāvēt komercsabiedrību kopīgi ar vismaz diviem valdes locekļiem. Savukārt valdes loceklim Mihailam Raizbergam mainīts pārstāvības tiesību apjoms un viņš turpmāk var pārstāvēt komercsabiedrību atsevišķi.

Bez minētajiem valdes locekļiem AS “Olainfarm” valdē turpina darboties Veranika Dubitskaya, Vladimirs Krušinskis, Salvis Lapiņš un Mārtiņš Tambaks.

AS “Olainfarm” dibināta 1991.gadā un ir viens no lielākajiem vietējiem zāļu ražotājiem Latvijā. AS “Olainfarm” konsolidētais apgrozījums 2016.gadā bija 110,693 miljoni eiro un tā koncerna peļņa pēc nodokļiem bija 11,579 miljoni eiro.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga fondu biržā.