Stājas spēkā izmaiņas “Latvijas Gāze” valdē

04.01.2018 05:52:00

Trešdien, 3.decembrī stājušās spēkā izmaiņas gāzes kompānijas AS “Latvijas Gāze” valdē, saskaņā ar kurām par kompānijas valdes locekli iecelta bijusī Valsts Kancelejas direktore Elita Dreimane, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Elitai Dreimanei kā valdes loceklei ir tiesības pārstāvēt komercsabiedrību kopīgi ar vismaz vienu no valdes locekļiem. Līdz šim viņa AS “Latvijas Gāze” veica valdes padomnieces juridiskajos jautājumos un juridiskā departamenta vadītājas pienākumus.

Šīs nav vienīgās izmaiņas, kas veiktas AS “Latvijas Gāze” valdē; no valdes locekļa amatiem atcelti Gints Freibergs un Zane Kotāne.

Tādējādi turpmāk AS “Latvijas Gāze” valdē bez jaunieceltās valdes locekles Elitas Dreimanes darbosies valdes priekšsēdētājs, bijušais premjers Aigars Kalvītis un valdes locekļi Aleksandrs Frolovs un Sebastians Grēblinghofs.

AS “Latvijas Gāze” iepriekš norādīja, ka izmaiņas valdē saistītas ar uzņēmuma reorganizācijas noslēgšanos.

AS “Latvijas Gāze” dibināta 1991.gadā, un uzņēmums nodarbojas ar dabasgāzes tirdzniecību. 2016.gadā AS “Latvijas Gāze” apgrozījums bija 343,792 miljoni eiro un uzņēmuma tīrā peļņa bija 40,388 miljoni eiro. AS “Latvijas Gāze” pamatkapitāls ir 55 860 000 eiro; tās akcijas tiek tirgotas Nasdaq Riga fondu biržā.