Reģistrē izmaiņas "Conexus Baltic Grid" valdē un padomē

09.01.2018 04:50:00

Pirmdien, 8.janvārī, reģistrētas izmaiņas Latvijas dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatorā AS "Conexus Baltic Grid", saskaņā ar kurām par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju iecelta Zane Kotāne, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Zane Kotāne bija AS “Conexus Baltic Grid” valdes locekle kopš uzņēmuma dibināšanas 2017.gada janvārī, un viņa bija valdes locekle AS “Latvijas Gāze” no 2015.gada līdz šī gada sākumam.

Reģistrētas arī citas izmaiņas AS "Conexus Baltic Grid" valdē un padomē. Uzņēmuma valdes loceklis Gints Freibergs pārapstiprināts amatā, bet no valdes atbrīvoti Aigars Kalvītis, Deniss Jemeļjanovs un Sebastians Grēblinghofs.

Savukārt uzņēmuma padomē par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Viljams Pīrsons, bet Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš ievēlēts par padomes priekšsēdētāja vietnieku.

AS "Conexus Baltic Grid" izveidots 2017.gada 2.janvārī, nodalot no AS “Latvijas Gāze” dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas infrastruktūru, lai atvērtu dabasgāzes tirgu Latvijā.

AS “Augstsprieguma tīkls” pieder 34,36% AS “Conexus Baltic Grid” akciju,  34,10% akciju īpašnieks ir Krievijas gāzes uzņēmums “Gazprom”, bet 29,06% akciju pieder fondam “Marguerita Gas I..S.a.r.l.”, kas ir izveidots ar sešu vadošo Eiropas finanšu institūciju un Eiropas Komisijas atbalstu kapitālieguldījumiem infrastruktūrā. Pārējie 2,48% akciju pieder neidentificētiem uzrādītājiem.