“Ziedi JP” īpašnieki ieķīlā tiem piederošās uzņēmuma akcijas

05.02.2018 04:52:00

Lauksaimniecības uzņēmums AS “Ziedi JP” par labu AS “Luminor Bank” reģistrējis piecas jaunas komercķīlas, saskaņā ar kurām tā īpašnieki ieķīlājuši savas uzņēmuma akcijas, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

“Lursoft” izziņa liecina, ka visu jaunreģistrēto ķīlu parādnieks ir pats uzņēmums AS “Ziedi JP”, savukārt ķīlas devēji ir vairākas privātpersonas. Četras privātpersonas - Uģis Kalažs, Uldis Pilveris, Juris Pilveris un Aija Pilvere-Jarovska ieķīlājuši tiem piederošās uzņēmuma akcijas, tādējādi nodrošinot prasījumus 15 miljonu eiro apmērā.

Savukārt Gunta Baumane ieķīlājusi tai piederošās AS “Ziedi JP” akcijas, nodrošinot prasījumus 18,860 miljonu eiro apmērā.

Jaunās komercķīlas reģistrētas 2.februārī un nodrošina visus AS “Luminor Bank” prasījumus pret AS “Ziedi JP”, kas izriet no 2012.gada kredītlīguma un visiem tā grozījumiem un pārjaunojumiem. Līdz ar jauno ķīlu reģistrāciju dzēstas vairākas iepriekš 2012. un 2017.gadā reģistrētās ķīlas.

“Lursoft” izziņa liecina, ka AS “Ziedi JP” ir aktuālas 12 komercķīlas.

AS “Ziedi JP” dibināta 1991.gadā un tā nodarbojas ar graudu un rapša audzēšanu, lopkopību, kā arī sniedz pakalpojumus. 2016.gadā tās apgrozījums bija 2,784 miljoni eiro, taču uzņēmums strādāja 484 tūkstošu eiro lieliem zaudējumiem.