“Agrofirmai “Turība”” pievieno cūkkoības uzņēmumu “Sēļi”

13.02.2018 05:03:00

Piena lopkopības uzņēmums SIA “Agrofirma “Turība”” reorganizēts, tam pievienojot cūkkopības uzņēmumu SIA “Sēļi”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

SIA “Agrofirma “Turība”” nodarbojas ar piena lokopību un lauksaimniecības primārās produkcijas ražošanu. Uzņēmuma lielākais dalībnieks ir AS “Preiļu siers”, kam pieder 95,87% SIA “Agrofirma “Turība” pamatkapitāla daļu, pārējās kapitāldaļas pieder 19 privātpersonām.

Savukārt SIA “Sēļi” nodarbojas ar cūkgaļas ražošanu, sivēnu audzēšanu un piena ražošanu. Arī šī uzņēmuma lielākais dalībnieks ir AS “Preiļu siers”, kuram piederēja 91,65% tā pamatkapitāla daļu, bet pārējās SIA “Sēļi” daļas piederēja 9 privātpersonām.

Uzņēmumu reorganizācija komercreģistrā ierakstīta 9.februārī, un līdz ar to likvidēta SIA “Sēļi”.

Pēc SIA “Agrofirma “Turība”” reorganizācijas reģistrētas izmaiņas arī uzņēmuma valdē. No SIA “Agrofirma “Turība”” valdes atbrīvota Velta Ziemele, un viņas vietā valdē iecelts SIA “Sēļi” bijušais valdes priekšsēdētājs Juris Rinčs.

SIA “Agrofirma “Turība”” valdē turpinās darboties valdes priekšsēdētājs Māris Bekešs un valdes loceklis Jāzeps Šņepsts, kurš ir arī uzņēmuma patiesā labuma guvējs caur AS “Preiļu siets”

SIA “Sēļi” apgrozījums 2017.gadā bija 2,781 miljons eiro un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 378 tūkstoši eiro. SIA “Agrofirma “Turība”” 2017.gada finanšu pārskats vēl nav pieejams, bet 2016.gadā agrofirma strādāja ar apgrozījumu 1,05 miljonu eiro apmērā un tās peļņa pēc nodokļiem bija 150 tūkstoši eiro.