Reģistrē izmaiņas “Latvijas dzelzceļš” padomē

19.02.2018 12:06:00

VAS “Latvijas dzelzceļš” padomē pietkdien, 16.februārī, reģistrētas izmaiņas, saskaņā ar kurām par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju iecelts Jānis Lange, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Bez amata VAS “Latvijas dzelzceļš” Jānis Lange ieņēm arī valdes priekšsēdētāja amatu valstij piederošajā ceļu uzturētājā un apsaimniekotājā VAS “Latvijas Valsts ceļi”, liecina "Lursoft" izziņa.

Līdzšinējais padomes loceklis, Satiksmes ministrijas Tranzīta politikas departamenta direktors Andris Maldups atkārtoti apstiprināts amatā. Darbu padomē turpinās arī Aigars Laizāns, kurš līdz šim bija uzņēmuma padomes priekšsēdētājs, bet turpmāk būs padomes loceklis.

VAS “Latvijas dzelzceļš” dibināts 1991.gadā un nodrošina dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu kravu un pasažieru pārvadājumiem. Uzņēmums ir koncerna “Latvijas dzelzceļš”, kurā ietilpst septiņas atkarīgās sabiedrības, vadošais uzņēmums. Konsolidētais VAS “Latvijas dzelzceļš” apgrozījums 2016.gadā bija 351,121 miljoni eiro un koncerna zaudējumi bija 6,229 miljoni eiro.