“Lauma Fabrics” vadībā izmaiņas

08.03.2018 06:43:00

Veļas materiālu ražotāja SIA "Lauma Fabrics" vadībā reģistrētas vairākas izmaiņas, tostarp valdes locekļa amatu atstājis viens no uzņēmuma patiesā labuma guvējiem Indrek Rahumaa, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Indrek Rahumaa dažādos brīžos darbojies SIA “Lauma Fabrics” valdē un padomē kopš uzņēmuma dibināšanas 2005.gadā. Viņš bijis gan uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, gan padomes priekšsēdētāja vietnieks, bet kopš 2015.gada ieņēma valdes locekļa amatu.

SIA “Lauma Fabrics” valdē turpina darboties valdes priekšsēdētājs Edijs Egliņš un valdes locekle Tatiana Tuzhilkina, taču viņiem mainīts pārstāvības tiesību apjoms. Turpmāk katrs no viņiem varēs pārstāvēt SIA “Lauma Fabrics” kopīgi ar visiem valdes locekļiem, nevis kā līdz šim - atsevišķi.

No amata atbrīvoti arī visi līdzšinējie SIA “Lauma Fabrics” padomes locekļi - Baiba Birzniece, Dmitry Ditchkovsky un John Anthony Bonfield, kurš ir reģistrēts kā otrs uzņēmuma patiesā labuma guvējs. Līdz ar padomes locekļu atbrīvošanu no amata, uzņēmums anulējis padomi kā pārvaldes institūciju un izdarījis attiecīgus grozījumus arī SIA “Lauma Fabrics” statūtos.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 7.martā.

SIA “Lauma Fabrics” dibināta 2005.gadā, un tā ražo mežģīnes, trikotāžas adījumus, lentas un citus materiālus sieviešu veļas šūšanai, kā arī elastīgās saites, jostas un medicīnisko veļu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 10 084 556 eiro; tā vienīgais īpašnieks ir AS “European Lingerie Brands”.

2016.gadā SIA “Lauma Fabrics” strādāja ar 32,35 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 11% vairāk nekā 2015.gadā. Savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 68% un bija 2,585 miljoni eiro. Uzņēmums nodarbināja 434 darbiniekus un maksājumos valsts kopbudžetā ieskaitīja 2,488 miljonus eiro.