“Krāslavas piens” apgrozījums 2017.gadā samazinājies par 9,8%

03.04.2018 07:10:00

Piena pārstrādes uzņēmuma AS “Krāslavas piens” apgrozījums 2017.gadā samazinājies par 9,8%, salīdzinot ar gadu iepriekš, un bija 9,970 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Neskatoties uz apgrozījuma samazinājumu, AS “Krāslavas piens” peļņa pieaugusi vairākkārt un tā bija 146 tūkstoši eiro pēc nodokļu nomaksas. 

AS "Krāslavas piens" pamatā gūst ieņēmumus no piena pārstrādes un visu saražoto produkciju realizē Latvijā. Uzņēmums pērn nodarbināja vidēji 75 darbiniekus, kas bija tikpat, cik gadu iepriekš. 

2016.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 11,052 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 4632 eiro.

AS “Krāslavas piens” nepārtraukti veic uzlabojumus produkcijas kvalitātes un energoefektivitātes paaugstināšanai. Līdz ar pārtikas drošības pārvaldības sistēmas sertifikāciju, AS “Krāslavas piens” arī pievienojies Latvijas labākajiem uzņēmumiem, kas sertificēti kā atbilstoši starptautisku standartu prasībām, sacīts uzņēmuma gada pārskatā.

Tuvākajā nākotnē AS “Krāslavas piens” plāno īstenot investīciju plānus, lai uzlabotu ražošanu. Uzņēmums plāno uzlabot saldā krējuma pasterizācijas procesu, iegādājoties saldā krējuma pasterizatoru, dzesētāju un automatizējot saldā krējuma līnijas. Tas arī plāno nomainīt divus piena dzesētājus, rekonstruēt saldētavu, turpināt siltuma apgādes sistēmas rekonstrukciju un izstrādāt aparātu ceha līniju automatizēšanas projektu.

Sīkākai uzziņai AS “Krāslavas piens” 2017.gada finanšu pārskats pieejams “Lursoft”.

AS “Krāslavas piens” reģistrēts 1991.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 037 414 eiro. Tā vienīgais akcionārs ir piena pārstrādes uzņēmums AS “Preiļu siers”.