Mainījies “Amber Distribution Latvia” un “Bravo” tiešais īpašnieks

25.04.2018 08:40:00

Par alkoholisko dzērienu vairumtirgotāja SIA “Amber Distribution Latvia” un mazumtirgotāja SIA “Bravo” tiešo īpašnieku kļuvusi Luksemburgā reģistrētā “Amber Beverage Group Holding S.a.r.l.”, kuras patiesā labuma guvējs ir Jurijs Šeflers (Yuri Schefler), ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas otrdien, 24.aprīlī.

Līdz šim abu uzņēmumu vienīgais īpašnieks bija alkoholisko dzērienu ražotājs un tirgotājs SIA “Amber Beverage Group”, kas tika izveidots 2014.gadā, lai apvienotu Jurijam Šefleram piederošās starptautiskās alkoholisko dzērienu kompānijas “SPI Group” uzņēmumus Baltijas valstīs.

Luksemburgā reģistrētā “Amber Beverage Group Holding S.a.r.l.” 2017.gada nogalē kļuva arī par vienīgo SIA “Amber Beverage Group” īpašnieku. Iepriekš visas SIA “Amber Beverage Group” kapitāla daļas piederēja Nīderlandē reģistrētajai kompānijai “S.P.I. Regional Business Unit B.V.”.

Tādējādi šobrīd SIA “Amber Beverage Group” no SIA “Amber Distribution Latvia” un SIA “Bravo” mātes uzņēmuma kļuvusi par to māsas uzņēmumu.

“Lursoft” izziņa liecina, ka SIA “Amber Beverage Group” joprojām ir dalībnieks trīs Latvijā reģistrētos uzņēmumos - SIA “ADL IP”, kurai 2017.gada novembrī uzsākts likvidācijas process, kā arī AS “Latvijas balzams” un AS “Interbaltija AG” , jāatzīmē gan, ka datu bāzei par akciju sabiedrību akcionāriem ir uzziņas raksturs un nav juridiska spēka.

“Lursoft” informācija liecina, ka SIA “Amber Distribution Latvia” apgrozījums 2016.gadā, kurš ir pēdējais gads, par kuru šobrīd pieejami finanšu rādītāji, bija 92,146 miljoni eiro un tās peļņa pēc nodokļiem bija 1,751 miljoni eiro.

SIA “Bravo” apgrozījums 2016.gadā bija 10,069 miljoni eiro un tā strādāja ar zaudējumiem 103 tūkstošu eiro apmērā.

SIA “Amber Beverage Group” grupas konsolidētais apgrozījums 2016.gadā bija 256,537 miljoni eiro.