Veikalu tīkla “LaTS” pārvaldītāja apgrozījums pērn pārsniedz 8 miljonus eiro

15.05.2018 10:19:00

Veikalu ķēdes “LaTS” pārvaldītājs SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” pagājušajā gadā palielinājis neto apgrozījumu par 7,7%, salīdzinot ar 2016.gadu, un tas bija 8,158 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem nedaudz sarukusi - tā 2017.gadā bija 880 tūkstoši eiro, kas bija par 12,1% mazāk nekā gadu iepriekš.

Gada pārskatā SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” atzīmē, ka tā 2017.gadu beidza veiksmīgi, faktiskie ieņēmumi esot sasnieguši plānotos. “Tas dod pārliecību, ka darbs uzņēmuma attīstībai notiek pareizē virzienā,” sacīts vadības ziņojumā.

Uzņēmums pagājušajā gadā palielināja darbinieku skaitu līdz 21, un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 877 tūkstoši eiro.

SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” norāda, ka Latvijas mazumtirdzniecības tirgus ir piesātināts, tādēļ sagaidāms, ka arī šogad turpināsies sīva konkurence starp pārtikas mazumtirgotāju ķēdēm un apvienībām. “Notiks tirgus dalībnieku konsolidācija, kā arī to pārvilināšana no vienas apvienības pie otras,” uzņēmums norāda gada pārskatā.

Tirgotāju apvienība prognozē, ka kopējais mazumtirdzniecības apjoms šogad pieaugs, taču, neskatoties uz to, veikalniekiem ir jāievieš modernās tehnoloģijas, jāmaina kases aparāti.

Lai SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” šogad turpinās ieviest vienotus kvalitātes standartus visam uzņēmuma veikalu tīklam, tādējādi veicinot pircēju plūsmas palielināšanu tīkla veikalos, kā arī plāno ieguldīt līdzekļus loģistikas attīstībā.

SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” 2017.gada pārskats sīkākai uzziņai pieejams “Lursoft”.

SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” dibināta 2007.gadā, un tā apvieno mazos un vidējos Latvijas pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumus ar nolūku veikt kopējus tirgvedības pasākumus un uzlabot to konkurētspēju vietējā tirgū.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro, un tā īpašnieki ir astoņas privātpersonas, no kurām lielākie kapitāldaļu turētāji ir Raimonds Okmanis ar 43% daļu un Inga Tunste ar 39% daļu.

SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” 2016.gadā strādāja ar apgrozījumu 7,577 miljonu eiro apjomā, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 1,001 miljons eiro.