“Lexel Fabrika” apgrozījums pērn pārsniedz 50 miljonus eiro

31.05.2018 07:56:00

Elektropreču un iekārtu ražotāja “Schneider Electric” rūpnīca Latvijā SIA “Lexel Fabrika” pagājušajā gadā strādājusi ar apgrozījumu, kas sasniedza 51,665 miljonus eiro, un uzņēmums atgriezās pie peļņas, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

SIA “Lexel Fabrika” apgrozījums 2017.gadā pieaudzis par 17,2% salīdzinājumā ar 2016.gadu. Savukārt uzņēmuma tīrā peļņa pērn bija 2,881 miljons eiro, pretēji 1,942 miljonu eiro lieliem zaudējumiem gadu iepriekš.

“Apgrozījuma kāpumu veicināja jaunu produktu ražošana un jaunas ražošanas līnijas iespiedshēmu plašu ražošanai ieviešana, kā arī produktu montāža,” sacīts gada pārskatā. Straujā apgrozījuma pieauguma rezultātā uzņēmumam izdevies gadu noslēgt ar peļņu.

Uzņēmums gandrīz visu produkciju eksportē. Pagājušajā gadā ieņēmumi no Latvijā pārdotās produkcijas un sniegtajiem pakalpojumiem bija 388 tūkstoši eiro, pārējā produkcija realizēta Eiropas Savienības un citās valstīs.

SIA “Lexel Fabrika” ir vienīgais “Schneider Electric” ražošanas uzņēmums Baltijas valstīs, un tā misija ir kļūt par vienu no efektīvākajiem ražotājiem grupas ietvaros. Tādēļ pagājušajā gadā uzņēmums turpināja ieviest Rīgas ražotnes reorganizācijas plānu, lai palielinātu elektronisko ierīču ražošanas apjomus un nostiprinātu sadarbību ar radniecīgo sabiedrību ražotnēm Eiropā.

“Mēs esam veiksmīgi īstenojuši vairākus jaunus projektus, piemēram, elektronisko izstrādājumu ražošanas pārņemšanu no radniecīgajām sabiedrībām Vācijā, Šveicē, Spānijā, Francijā un Polijā,” sacīts gada pārskatā. Pērn uzņēmums noslēdzis līgumu par Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu jaunu produktu ieviešanai ražošanā.

SIA “Lexel fabrika” pērn nodarbināja 264 darbiniekus. Tās kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 296 tūkstoši eiro.

Sīkākai uzziņai SIA “Lexel Fabrika” 2017.gada pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Lexel Fabrika” dibināta 1993.gadā, un tā specializējas elektromehānisko un elektronikas produktu ražošanā, tai skaitā izgatavo gaismas regulatorus, termostatus, kustību sensorus, dūmu detektorus, gaismas slēdžus. Tās pamatkapitāls ir 396 706 eiro un vienīgais īpašnieks - Dānijā reģistrētā kompānija “Shneider Nordic Baltic A/S”. 

2016.gadā SIA “Lexel Fabrika” apgrozījums bija 44,07 miljoni eiro. Uzņēmums tajā gadā nodarbināja 253 darbiniekus un maksājumos Latvijas valsts budžetā samaksāja 749 tūkstošus eiro.