Par Stradiņa slimnīcas valdes locekli ieceļ Jāni Komisaru

19.06.2018 06:06:00

Valsts SIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” valdes locekļa amatā pirmdien, 18.jūnijā iecelts bijušais valsts AS “Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētājs Jānis Komisars, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Jānis Komisars slimnīcas valdē pievienosies valdes priekšsēdētājai Ilzei Kreicbergai un valdes loceklei Elitai Bušai.

“Lursoft” izziņa liecina, ka Jānis Komisars bez amata SIA “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” ir arī padomes loceklis AS “Wasserkabel Baltic”, un viņam pieder 52% kapitāldaļu SIA “Smiltaiņi Iecavā”. Viņš bija valdes priekšsēdētājs AS "Valsts nekustamie īpašumi" no 2009. līdz 2012.gadam.

Slimnīcai jauns valdes loceklis bija jāieceļ, jo valdes locekles amatu jūnija sākumā atstāja Arta Biruma.

Valsts SIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” ir daudzprofilu slimnīca, kas sniedz pilna apjoma neatliekamo un plānveida medicīnisko palīdzību, kā arī nodrošina pirms un pēc diploma izglītību, veic zinātniskus pētījumus un nodrošina jaunu ārstniecības metožu un tehnoloģiju aprobēšanu un ieviešanu Latvijā.

Slimnīca ir valsts kapitālsabiedrība, kurā visas kapitāla daļas pieder valstij, valsts kapitāla daļu turētājs ir Veselības ministrija.

2017.gadā slimnīcas apgrozījums bija 89,638 miljoni eiro un tās peļņa pēcc nodokļiem bija 6423. Slimnīca nodarbināja 2946 darbniekus un tās kopējie maksājumi valsts kopbudžetā kpērn bija 18,986 miljoni eiro.