“GroGlass” reģistrējis sešas komercķīlas

25.06.2018 07:21:00

“Neredzamā stikla” ražotājs SIA “GroGlass” pagājušajā nedēļā reģistrējis sešas jaunas komercķīlas, no kurām piecām ķīlām tas ir parādnieks, bet vienai devējs, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Visām sešām komercķīlām ir vienāda nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - 17,885 miljoni eiro. Saskaņā ar vienu komercķīlu SIA “GroGlass” ieķīlājis preču zīmi “GG groglass”. Trīs komercķīlu devējs ir “SIA “Alzette”, kas šī gada maijā kļuva par vienīgo SIA “GroGlass” īpašnieci, un uzņēmums ieķīlājis visu savu mantu, visas tam piederošās SIA “GroGlass” kapitāla daļas un arī visas SIA “GERNA” kapitāla daļas.

Vēl vienai no komercķīlām kā ķīlas devējs ir norādīts SIA “Alzette” vienīgais īpašnieks, Luksemburgā reģistrēts uzņēmums “Daugava Finance S.A.”, kas ieķīlājis tam piederošās SIA “Alzette” kapitāldaļas. Šai komercķīlai kā pārādnieki uzrādīti SIA “GERNA” un SIA “GroGlass”. Pēdējās ķīlas devējs ir SIA “GERNA”, kas ieķīlājis visu savu mantu, un tās parādnieks ir SIA” GroGlass”.

Visas ķīlas nodrošina prasījumus, kas izriet no šī gada jūnijā noslēgtā aizdevuma līguma ar AS “SEB banka”. Komercķīlas reģistrētas 21.jūnijā, un tās ir vienīgās šobrīd uzņēmumam aktuālās komercķīlas.

SIA “GroGlass” dibināta 2004.gadā, un tā pamatdarbība ir neatstarojošā un ultra violeto staru aizsargājošā stikla pārklājuma izstrāde. Uzņēmumam ir divas ražotnes, viena Rīgā un otra Rumbulā.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 50 000 eiro un tā vienīgais īpašnieks kopš šī gada maija ir SIA “Alzette”, tā kā SIA “GroGlass” vadības komanda Aleksandra Kelberga vadībā ar investora “Kartesia” atbalstu izpirkusi “GroGalss” kapitāldaļas no investīciju fonda “NCH Capital”.

SIA “GroGlass” apgrozījums 2017.gadā sasniedza 17,263 miljonus eiro, kas bija par 13,7% salīdzinājumā ar 2016.gadu, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem pagājušajā gadā bija 3,906 miljoni eiro, kas bija pieaugums par 35,2%.