“Dogo” suņu barības ražotājam iecelta jauna valde

04.07.2018 13:36:00

“Dogo” suņu barības ražotāja AS “Tukuma straume” līdzšinējā valde ar ilggadējo valdes priekšsēdētāju Aivaru Podnieku priekšgalā atbrīvota un iecelta jauna, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

AS “Tukuma straume” dibināta 1991.gadā, un tā nodarbojas ar mājdzīvnieku un dzīvnieku barības ražošanu dzīvniekiem, kā arī graudu pirmapstrādi un glabāšanu.

Šī gada 23.janvārī kļuva zināms, ka Dānijas lauksaimniecības uzņēmumu kooperatīvam "DAVA Agravis International Holding" piederošais lauksaimniecības pakalpojumu uzņēmums SIA “Baltic Agro” iegādājies akciju kontrolpaketi AS “Tukuma straume”.

Otrdien, 3.jūlijā ierakstītas izmaiņas komercreģistrā, saskaņā ar kurām no amata atbrīvots AS “Tukuma straume” valdes priekšsēdētājs Aivars Podnieks un valdes locekļi Jānis Podnieks un Vitauts Teličens.

Par uzņēmuma jauno valdes priekšsēdētāju iecelts Ainars Upmanis. Viņš ir SIA “Baltic Agro” valdes loceklis kopš 2004.gada, bet pirms tam viņš bija izpilddirektors šajā uzņēmumā.

AS “Tukuma straume” valdes locekļa amatā no jauna iecelta Ilona Kontante un Jānis Razovickis.

Līdz ar izmaiņām valdē arī reģistrēta informācija, ka AS “Tukuma straume” patiesā labuma guvējs ir Aivars Podnieks, kurš īsteno kontroli kā akcionārs. 

2017.gadā AS “Tukuma straume” apgrozījums bija 8,772 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 813 tūkstoši eiro. Tas nodarbināja 80 darbiniekus un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 1,126 miljoni eiro.