Likvidēta “Rakstnieku poliklīnika”

21.02.2019 11:04:00

Trešdien, 20.februārī, likvidēta SIA “Rakstnieku poliklīnika”, kuru tiesa 2017.gada 17.novembrī pasludināja par maksātnespējīgu, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Šī gada 8.februārī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa lēma par SIA “Rakstnieku poliklīnika” maksātnespējas procesa izbeigšanu, jo tika izpildīts kreditoru prasījumu segšanas plāns. Tagad uzņēmums likvidēts un attiecīgs ieraksts izdarīts komercreģistrā.

Ar maksātnespējas procesa pieteikumu 2017.gadā tiesā vērsās pati SIA “Rakstnieku poliklīnika”. Poliklīnika norādīja, ka tai jau ilgstoši pastāvēja kavēti nodokļu maksājumi. Turklāt, SIA “Rakstnieku poliklīnika” nebija izdevies atrisināt jautājumu par poliklīnikas telpu nomu Rīga, Raiņa bulvārī 27, tādējādi traucējot veikt darbību pilnā apmērā.

Minēto iemeslu dēļ SIA “Rakstnieku poliklīnika” nav bijis iespējams veikt darbību pilnā apmērā; tās ieņēmumi būtiski samazinājušies, bet izdevumi - saglabājušies pilnā apmērā.

“Lursoft” izziņa liecina, ka SIA “Rakstnieku poliklīnika” dibināta 1997.gadā.

Poliklīnikas līdzīpašnieki bija trīs privātpersonas, divi uzņēmumi un viena biedrība. Lielākā īpašniece ar 33,12% kapitāldaļu bija Baiba Rozanova, 28,74% kapitāldaļu piederēja Daumantam Lūsim, bet 11,86% kapitāldaļu īpašniece bija Līga Reisone. Latvijas Rakstnieku savienībai piederēja 10,18% poliklīnikas pamatkapitāla daļu, SIA “Veselības centrs 4” - 9,66% kapitāldaļu, bet SIA “OC Vision” (iepriekš pazīstams kā “Latvijas Universitātes Optometrijas centrs”), bija 6,44% kapitāldaļu īpašnieks. 

2017.gadā SIA “Rakstnieku poliklīnika” apgrozījums bija 164 tūkstoši eiro un tā strādāja ar zaudējumiem 25 tūkstošu eiro apmērā. Poliklīnika nodarbināja 30 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja 27 tūkstošus eiro.