Laikraksta "Diena" izdevēja zaudējumi pērn pārsniedz pusmiljonu eiro

23.05.2019 09:00:00

Laikraksta “Diena” izdevējs SIA “Izdevniecība Dienas Mediji” 2018. gadā strādāja ar zaudējumiem, kas sasnieguši 516 tūkstošus eiro, kamēr uzņēmuma neto apgrozījums bija 2,198 miljoni eiro, ziņo “Lursoft” Klientu porfelis.

Salīdzinājumā ar 2017. gadu, SIA “Izdevniecība Dienas Mediji” zaudējumi pērn pieauguši par 73,6%, bet izdevniecības apgrozījums sarucis par 5,1%, liecina uzņēmuma gada pārskats.

2018. gads bija vienpadsmitais gads pēc kārtas, kad SIA “Izdevniecība Dienas Mediji” strādāja ar zaudējumiem, un uzņēmuma apgrozījums sarucis līdz vēsturiski zemākajam līmenim kopš dibināšanas 2006. gadā, liecina “Lursoft” multi atskaite.

SIA “Izdevniecība Dienas Mediji” izdod laikrakstus “Diena”, “KDi” un žurnālu “Sestdiena”, kā arī uztur interneta portālu “diena.lv”. Uzņēmums pagājušajā gadā nodarbināja vidēji 65 darbiniekus.

Pagājušajā gadā mērķtiecīgu darbību rezultātā SIA “Izdevniecība Dienas Mediji” izdevies samazināt pārdošanas izmaksas, tomēr nav izdevies apsteigt apgrozījuma kritumu, kas skaidrojams ar lasītāju skaita svārstībām, kas savukārt ietekmē apgrozījumu, attiecīgi mazinot reklāmdevēu aktivitātes, sacīts uzņēmuma gada pārskatā.

Šogad uzņēmums plāno pilnveidot laikrakstu “Diena”, pievērst īpašu uzmanību specializētajiem pielikumiem, kā arī attīstīt interneta portālu. Uzņēmums plāno arī aktīvāku dalību publisko iepirkumu konkursos. Vienlaikus tas iecerējis arī turpināt darbu pie efektīvākas resursu izmantošanas.

2017. gadā SIA “Izdevniecība Dienas Mediji” apgrozījums bija 2,317 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma zaudējumi bija 297 tūkstoši eiro. Uzņēmums tajā gadā nodarbināja vidēji 66 darbiniekus. 

SIA “Izdevniecība Dienas Mediji” dibināta 2006. gadā, tās pamatkapitāls ir 10 925 000 eiro, un tās vienīgais īpašnieks ir Edgars Kots.