"Lauma Fabrics" nodibina meitas uzņēmumu "Lauma Medical"

04.06.2019 07:48:00

Veļas šūšanas materiālu ražotājs SIA "Lauma Fabrics" reģistrējis jaunu meitas uzņēmumu - SIA “Lauma Medical”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

"Lauma Medical" ir SIA "Lauma Fabrics" zīmols medicīnisko izstrādājumu - elastīgo saišu, jostu, pārsēju un citu - ražošanai un izplatīšanai. 2018. gadā SIA "Lauma Fabrics"  ieņēmumi no medicīnas produkcijas veidoja 2,292 miljonus eiro.

Jaunais uzņēmums reģistrēts 30. maijā. Tā pamatkapitāls ir 499 920 eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir SIA “Lauma Fabrics”, un patiesā labuma guvējs ir Igaunijas valsts piederīgais Indrek Rahumaa.

Par SIA “Lauma Medical” valdes priekšsēdētāju iecelts Edijs Egliņš, kurš ir valdes priekšsēdētājs arī SIA “Lauma Fabrics”, savukārt par valdes locekli iecelta Diāna Suprunoviča.

Uzņēmuma juridiskā adrese ir Liepāja, Ziemeļu iela 19.

SIA “Lauma Fabrics” ir vēl viens meitas uzņēmums - SIA “Tele Textile Latvia”.

SIA “Lauma Fabrics” dibināta 2005. gadā, un tā ražo mežģīnes, trikotāžas adījumus, lentas un citus materiālus sieviešu veļas šūšanai, kā arī elastīgās saites, jostas un medicīnisko veļu.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 10 084 556 eiro. Tā vienīgais īpašnieks ir AS “European Lingerie Group”, kurā bez SIA “Lauma Fabrics” ietilpst Vācijas veļas ražošanas uzņēmums “Felina”, izplatīšanas kompānija Krievijā “AO Avangard”, kā arī veļas mazumtirgotājs internetā “Dessus-Dessous”.

2018. gadā SIA “Lauma Fabrics” strādāja ar neto apgrozījumu 31,909 miljonu eiro apmērā, bet uzņēmuma peļņa bija 3,457 miljoni eiro.