Veikalu "top!" līdzīpašnieka "LPB" valdē izmaiņas

19.06.2019 14:59:00

Pārtikas tirgotāja un konditorejas izstrādājumu ražotāja AS “LPB” valdē divām valdes loceklēm mainīti ieņemamie amati, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Uzņēmuma līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Inta Daga kļuvusi par valdes locekli, vienlaikus mainot arī viņas pārstāvības tiesības un turpmāk viņai būs tiesības pārstāvēt uzņēmumu kopā ar vismaz diviem valdes locekļiem.

Savukārt līdzšinējā valdes locekle Elīna Ļaudama iecelta par valdes priekšsēdētāju ar tiesībām pārstāvēt uzņēmumu atsevišķi.

Šīs izmaiņas reģistrētas komercreģistrā 18.jūnijā.

Pārējie valdes locekļi Pāvels Romanovskis un Guntis Ēvalds turpina darboties bez izmaiņām.

AS “LPB” dibināta 1992.gadā kā Liepājas rajona patērētāju biedrību savienība un vēlāk pārtapa par AS “Liepājas patērētāju biedrība”. Tā nodarbojas ar pārtikas mazumtirdzniecību un vairumtirdzniecību, maizes un konditorejas izstrādājumu ražošanu un nekustamā īpašuma apsaimniekošanu. AS “LPB” pieder gandrīz 19% kapitāldaļu SIA “Iepirkumu grupa”, kas ir veikalu tīkla “top!” pārstāvošais uzņēmums, nodrošinot vienotu iepirkumu sistēmu un kopējas mārketinga aktivitātes.

2017.gadā AS “LPB” palielināja neto apgrozījumu līdz 34,704 miljoniem eiro, bet kompānijas peļņa pēc nodokļiem pieauga līdz 2,261 miljonam eiro. Kompānija 2017.gadā nodarbināja vidēji 621 darbinieku un tās veiktie maksājumi valsts kobudžetā bija 4,457 miljoni eiro.