Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca pēc piecu gadu strādāšanas ar zaudējumiem pērn guvusi peļņu

17.07.2019 08:55:00

Aizvadītajā gadā AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” apgrozījusi par 19% vairāk nekā 2017.gadā un pērn uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 37,5 milj.EUR. Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka uzņēmuma ieņēmumi no remontu pakalpojumiem un rezerves daļu pārdošanas veidoja 14,5 milj.EUR, kas ir par 40% vairāk nekā gadu iepriekš.

Pārskata gadā būtiski uzlabojusies AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” ražošanas kapacitāte un veikti arī pamatlīdzekļu pārdošanas darījumi ar saņemšanu atpakaļ nomā, kas ļāvis uzņēmumam ievērojami uzlabot finanšu rezultātus un pabeigtu gadu ar 1,05 milj.EUR peļņu. Jānorāda, ka iepriekšējos piecus gadus uzņēmums strādājis ar zaudējumiem.

“Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” koncerna apgrozījums 2018.gadā bija 29,1 milj.EUR. Pārskata periodā koncerns eksportējis savu produkciju uz 9 valstīm un kopējais eksporta apjoms veidojis 28,3 milj.EUR. Galvenie eksporta virzieni 2018.gadā bijuši Eiropas Savienības valstis Igaunija, Lietuva un Polija, savukārt ārpus Eiropas Savienības – Krievija un Ukraina.

2019.gadam AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” izvirzījusi vairākus darbības mērķus, tostarp, nostiprināt savas pozīcijas Eiropas Savienības tirgos un noslēgt ilgtermiņa sadarbības līgumus ar esošajiem klientiem, kā arī apgūt jaunus tirgus un realizēt dīzeļlokomotīves modernizāciju.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” pagājušajā gadā nodarbināja 116 darbiniekus un VID administrētajos nodokļos samaksāja 732,85 tūkst.EUR, tostarp 480,12 tūkst.EUR – valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās.