Energofirmai “Jauda” pagājušajā gadā zaudējumi

19.07.2019 09:32:00

Aizvadīto pārskata gadu AS Energofrma “Jauda” vērtē kā apmierinošu, jo, neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, gads noslēgts ar zaudējumiem. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka energofirma pagājušajā gadā apgrozīja 15,61 milj.EUR un gadu noslēdza ar 673,14 tūkst.EUR zaudējumiem. Kā atzīst pati uzņēmuma vadība, tas nav rezultāts, kāds bija plānots pirms gada, taču šim apstāklim ir vairāki iemesli, no kuriem daudzus nav bijusi iespēja ietekmēt.

AS Energofrma “Jauda” rentabilitātes kritumu vietējā tirgū kompensē ar eksporta rentabilitātes paaugstināšanu, tiesa, eksporta iespējas strauji paplašināt ir grūti, taču, neskatoties uz to, uzņēmums ir nostabilizējies dažos tirgus sektoros un veic regulāras produktu piegādes uz Moldovu, Somiju un Norvēģiju.

Paredzams, ka arī 2019.gadā uzņēmums aktīvi strādās pie apgrozījuma pieauguma gan pašu produkcijas pārdošanā, gan piesaistītās produkcijas realizācijā. Tiek prognozēts, ka šogad AS Energofrma “Jauda” apgrozījums varētu sasniegt 17 – 19 milj.EUR.