Latvijas Pasts 2018.gadā apgrozījis par 17,9% vairāk

02.08.2019 09:08:00

VAS “Latvijas Pasts” 2018.gadu aizvadījis stabili, sasniedzot arī būtiski labākus finanšu rezultātus atsevišķās pakalpojumu grupās. Tāpat arī uzņēmums pērn veicis virkni pasākumu ieņēmumu stabilizēšanai un palielināšanai un turpināts darbs pie esošo produktu uzlabošanas un jaunu pakalpojumu un produktu ieviešanas. Piemēram, 2018.gadā veikta sūtījumu izsniegšanas procesa modernizācija un efektivizācija, izsniedzot pastniekiem un kurjeriem mobilos terminālus. Veikta arī visaptveroša pasta piegādei ikdienā veicamās kilometrāžas optimizācija izmantojot GPS iekārtas.

Lielākos ieguldījumus VAS “Latvijas Pasts” 2018.gadā veicis jauno kases sistēmu iegādē un ieviešanā, Pasta norēķinu sistēmas un Aizdomīgu darījumu atsekošanas sistēmas izstrādē un ieviešanā, sūtījumu apstrādes sistēmas izveidē u.c.

2019.gadā VAS “Latvijas Pasts” iecerējis galveno uzmanību pievērst sasniedzamo pakalpojumu rentabilitātes un kvalitātes paaugstināšanai, kā arī darba organizācijas uzlabošanai, ko paredzēts panākt, optimizējot, automatizējot un digitalizējot procesus. Šogad VAS “Latvijas Pasts” plāno ieviest jaunu universālajā pasta pakalpojumā ietilpstošo sūtījumu dalījumu, kas atbilstu tirgus prasībām, klientu ērtībām un tarifu iedalījumam.

VAS “Latvijas Pasts” apgrozījums 2018.gadā bija 89,1 milj.EUR, kas ir par 17,9% vairāk nekā pirms gada. Lielākais ieņēmumu palielinājums vērojams tādās pakalpojumu grupās kā pasta paku sūtījumi (+8,4 milj.EUR), vēstuļu korespondence (+2,7 milj.EUR), PNS pakalpojumi (+536 tūkst.EUR). Tikmēr lielākais ieņēmumu samazinājums pagājušajā gadā bijis abonētās preses izdevumu piegādes un abonēšanas pakalpojumos (-125 tūkst.EUR).

Pagājušajā gadā VAS “Latvijas Pasts” nopelnījis 2,01 milj.EUR.