Mēness aptieku apgrozījums 2018.gadā sasniedzis 157,1 milj.EUR

02.08.2019 09:21:00

“Mēness aptieka” zīmolu īpašniece AS “Sentor Farm aptiekas” iesniegtajā gada pārskatā ziņo, ka 2018.gads aptieku tirgū bijis dinamiskāks nekā iepriekšējais gads un, saskaņā ar Zāļu valsts aģentūras datiem, realizēto medikamentu apjoms palielinājies par 8,2%. To galvenokārt stimulējusi ilgtermiņā pozitīvi vērtējamā valsts politika kompensējamo medikamentu jomā, atvēlot arvien lielāku finansējumu ambulatorai ārstēšanai paredzēto zāļu, medicīnisko ierīču un preču iegādei.

AS “Sentor Farm aptiekas” izvēlētā stratēģija, kuras pamatā ir pastāvīga farmaceitiskās aprūpes kvalitātes pilnveidošana un augsta darbinieku iesaiste, ļāva uzņēmumam pagājušajā gadā pilnībā izmantot tirgus potenciālu un veiksmīgi sasniegt 14% apgrozījuma pieaugumu, salīdzinot ar 2017.gadu. AS “Sentor Farm aptiekas” apgrozījums pagājušajā gadā bija 157,10 milj.EUR, bet peļņa – 4,97 milj.EUR.

Īpaši spraigs darbs AS “Sentor Farm aptiekas” 2018.gadā bija pie apjomīgu informācijas tehnoloģiju projektu sagatavošanas un realizēšanas. Piemēram, jau 2017.gadā tika aizsākti sagatavošanās darbi e-veselības sistēmas ieviešanai, un tie realizējušies ar veiksmīgu e-veselības integrāciju visu “Mēness aptieku” ikdienas darbā. Sākotnējās nepilnības sistēmā prasīja lielus neplānotus uzņēmuma IT speciālistu un arī farmaceitu resursus, un tikai gada otrajā pusē situācija darbam ar e-receptēm normalizējās.

2019.gadā AS “Sentor Farm aptiekas” plāno mērenu, bet stabilu izaugsmi.

AS “Sentor Farm aptiekas” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir AS “Repharm”, kuram pieder arī SIA “CENTRĀLĀ LABORATORIJA”, AS “Veselības centru apvienība”, AS “RĪGAS FARMACEITISKĀ FABRIKA” un vēl pieci uzņēmumi.