Reģistrētas izmaiņas “Latvijas dzelzceļa” valdē

16.08.2019 07:07:00

Ceturtdien, 15. augustā komercreģistrā ierakstītas izmaiņas valstij piederošā AS “Latvijas dzelzceļš” valdē, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

No valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots Edvīns Bērziņš un valdes locekļa amatu atstājis Aivars Strakšas. Abi šī gada jūlijā vienojās ar AS “Latvijas dzelzceļš” padomi par savstarpējo darba attiecību izbeigšanu uz vienošanās pamata, sacīts uzņēmuma mājaslapā.

Par AS “Latvijas dzelzceļš” jauno valdes priekšsēdētāju iecelts Māris Kleinbergs, bet par valdes locekli - Andris Lubāns. 

 AS “Latvijas dzelzceļš” valdē, tāpat kā līdz šim, turpina darboties valdes locekļi Ēriks Šmuksts un valdes loceklis Ainis Stūrmanis.

AS “Latvijas dzelzceļš” nodrošina dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu kravu pārvadājumiem un pasažieru pārvadājumiem. AS “Latvijas dzelzceļš” koncernā ietilpst septiņas atkarīgās sabiedrības - SIA “LDZ Cargo”, SIA “LDZ Infrastruktūra”, SIA “LDZ ritošā sastāva serviss” un tās meitas sabiedrība SIA “Rīgas Vagonbūves uzņēmums “Baltija””, SIA “LDZ apsardze”, AS “LatRailNet”, SIA “LDZ Loģistika”. 

2018. gadā AS “Latvijas dzelzceļš” konsolidētais apgrozījums bija 365 miljoni eiro, savukārt koncerna peļņa bija 14,4 miljoni eiro.