Par LNK vienīgo īpašnieci kļuvusi Nataļja Milova

05.09.2019 08:35:00

Par holdingkompānija SIA "LNK (Latvijas Novitātes Komplekss)" vienīgo īpašnieci kļuvusi Nataļja Milova, kurai līdz šim piederēja 75% uzņēmuma kapitāldaļu, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Uzņēmuma otrs dalībnieks līdz šim bija Aleksandrs Milovs, viņam piederēja 25% kapitāldaļu. Līdz ar īpašumtiesības maiņu, Aleksandrs Milovs vairs nav uzņēmuma patiesais labuma guvējs. Viņš gan turpina ieņemt padomes priekšsēdētāja amatu. 

Darījums noticis 28.augustā, bet komercreģistrā tas ierakstīts 4.septembrī. 

SIA "LNK (Latvijas Novitātes Komplekss)" pamatdarbība ir meitas un saistītu uzņēmumu vadība. LNK grupa darbojas trīs pamatvirzienos - būvniecība un ražošana, izmēģinājumu aprēķini un aviācijas tehnikas remonts, kā arī nekustamo īpašumu attīstība un pārvaldīšana.

2018.gadā SIA "LNK (Latvijas Novitātes Komplekss)" konsolidētais apgrozījums bija 116,050 miljoni eiro, un grupas peļņa pēc nodokļiem bija 1,300 miljoni eiro.

Latvijas mediji šonedēļ vēstīja, ka vairākas būvkompānijas nonākušas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Konkurences padomes uzmanības lokā, izmeklējot vairākas lietas, tostarp būvnieku vienošanos par iespējamu karteli. Šo kompāniju vidū ir arī LNK grupa.