“Mēness aptieku” tīklam pievienos divas aptiekas

17.09.2019 05:56:00

Aptieku tīkla “Mēness aptieka” īpašniekam AS “Sentor Farm Aptiekas” plānots pievienot divas aptiekas SIA “Lielvārdes aptieka” piederošo Māras aptieku Lielvārdē un SIA “Ogres centra aptieka” Ogrē, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

Gan SIA “Lielvārdes aptieka”, gan SIA “Ogres centra aptieka” pieder AS “Sentor Farm Aptiekas”. “Mēness aptieku” tīkls kļuva par īpašnieku SIA “Lielvārdes aptieka” šī gada februārī, bet SIA “Ogres centra aptiekai” - šī gada jūnijā. 

SIA “Ogres centra aptieka” reģistrēta 1995. gadā, un uzņēmuma apgrozījums pērn bija 726 tūkstoši eiro, bet tas strādāja ar zaudējumiem 8273 eiro apmērā. Savukārt SIA “Lielvārdes aptieka” reģistrēta 2018. gada decembrī, tās dibinātājs bija SIA “Māras aptieka”, kas 2018. gadā strādāja ar apgrozījumu 741 tūkstoša eiro apmērā un cieta zaudējumus 54 tūkstošu eiro apmērā. 

Paziņojums par abu uzņēmumu pievienošanu AS “Sentor Farm Aptiekas” publicēts oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” 16. septembrī, un kreditori savus prasījumus par pieteikt viena mēneša laikā.

AS “Sentor Farm Aptiekas” pamatdarbība ir farmaceitisko izstrādājumu, kā arī medicīnas un ortopēdisko preču mazumtirdzniecība. Uzņēmums ir zīmola “Mēness aptieka” īpašnieks. AS “Sentor Farm Aptiekas” ir AS “Repharm” koncerna meitas uzņēmums. 

2018. gadā AS “Sentor Farm Aptiekas” apgrozījums bija 157,103 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma peļņa bija 4,971 miljons eiro. Tas nodarbināja 1076 darbiniekus un tā maksājumi valsts budžetā veidoja 7,98 miljonus eiro.