Rīgas Piensaimnieku pievienos Rīgas Piena kombinātam

08.11.2019 10:52:00

Klientu Portfeļa monitorings informē par SIA “Rīgas Piensaimnieks” un AS “Rīgas Piena kombināts” reorganizāciju. Paziņojumā kreditoriem teikts, ka reorganizācijas ceļā apvienošanas kārtībā SIA “Rīgas Piensaimnieks” tiks pievienota AS “Rīgas Piena kombināts”. Visa pievienojamā uzņēmuma manta tiks nodota iegūstošajam uzņēmumam un SIA “Rīgas Piensaimnieks” beigs pastāvēt bez likvidācijas procesa.

Kreditoru prasības piesakāmas viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

Lursoft izziņā esošā informācija rāda, ka AS “Rīgas Piena kombināts” kapitāldaļu turētājs ir Kipras FOOND UNION HOLDING (CY) PUBLIC COMPANY LIMITED, kas, pastarpināti caur AS “Rīgas Piena kombināts” ir arī īpašnieks pievienojamajam uzņēmumam SIA “Rīgas Piensaimnieks”. Piena pārstrādes uzņēmumu patiesie labuma guvēji ir Askar Alshibayev, Andrei Beskhmelnitskii un Yevgeniy Feld.

AS “Rīgas Piena kombināts” apgrozījums aizvadītajā gadā audzis līdz 84,74 milj.EUR, savukārt SIA “Rīgas Piensaimnieks” tas gada laikā sarucis par 2,28%, samazinoties līdz 32,77 milj.EUR. Abi uzņēmumi kopā 2018.gadā nodarbinājuši 779 darbiniekus un VID administrētajos nodokļos samaksājuši 9,7 milj.EUR.