Kādreiz labi zināmā “Daudznozaru kompānija “Daugava”” jau vairāk nekā 6 mēnešus pastāv bez valdes

11.11.2019 10:43:00

Savulaik labi zināmā piena pārstrādes SIA “Daudznozaru kompānija “Daugava”” pēdējos sešus mēnešus pastāv bez amatpersonām. Par to liecina Klientu Portfeļa monitoringa sniegtā informācija.

Lursoft izziņā pieejamā informācija rāda, ka SIA “Daudznozaru kompānija “Daugava”” lielākie kapitāldaļu turētāji ir Krievijā reģistrētais “GOGOL-MOGOL DVA” (67,68%) un Krievijas pilsonis Stepans Mkhitarians (30,78%).

2016.gada pārskatā teikts, ka uzņēmums pārdevis visus sev piederošos aktīvus un īpašnieki vairs neplāno atsākt darbību. Jānorāda, ka iepriekšējos gados uzņēmums strādājis ar vairāku miljonu eiro apgrozījumu, piemēram, 2014.gadā – 6,01 milj.EUR. 2014.gadā SIA “Daudznozaru kompānija “Daugava”” vēl turpināja veiksmīgu eksportu uz Krieviju, līdz brīdim, kad Krievija ieviesa embargo, kā rezultātā 2014.gada septembrī ražošana pārtraukta, atbrīvoti darbinieki un iztirgoti krājumi. Jānorāda, ka 2014.gadā piena pārstrādes ražotāja realizācijas apjoms, salīdzinot ar 2013.gadu, pat palielinājies četras reizes.

SIA “Daudznozaru kompānija “Daugava”” kādreizējam dalībniekam Aigaram Vaivaram, balstoties uz Lursoft Saistību grafa datiem, pieder SIA “AB investment group”, SIA “Agrofirma Daugava”, kā arī 51% jauktās lauksaimniecības uzņēmuma SIA “Birzes 1” daļas, tiesa, balstoties uz Uzņēmumu reģistra valsts notāra lēmumu, uzņēmuma darbība š.g. 27.jūnijā izbeigta. Abi pārējie uzņēmumi aizvadītajā gadā strādājuši ar zaudējumiem.