SIA “Enefit” valdē izmaiņas

03.12.2019 09:08:00

Vakar, 2.decembrī, reģistrētas izmaiņas elektroenerģijas tirgotāja SIA “Enefit” valdē. No valdes priekšsēdētāja amata atcelts Jānis Bethers, un viņa vietā valdei pievienojies jauns valdes loceklis – Indrek Randveer.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Enefit” valdē patlaban darbojas trīs amatpersonas: valdes locekļi Klāvs Poriķis, Krists Mertens un tagad arī Indrek Randveer.

Mediji jau ziņoja, ka Jānis Bethers atstājis valdes priekšsēdētāja amatu, nespējot vienoties par tālāku sadarbību ar mātessabiedrību “Eesti Energia”. Uzņēmuma līdzšinējais valdes priekšsēdētājs norādījis, ka viņa redzējums par biznesa attīstību un uzņēmuma pārvaldību krasi atšķīries no “Eesti Energia” redzējuma, savukārt mātes kompānijas pārstāvji skaidrojuši, ka darba attiecību pārtraukšanas iemesls ir uzticības zaudēšana, ko izraidījuši “Eesti Energia” iekšējo noteikumu un darījumu noteikumu pārkāpumi.

Pērn SIA “Enefit” Latvijā realizētās enerģijas apjoms pieaudzis par 15%, sasniedzot 1501 GWh. Pateicoties tirdzniecības apjomu izaugsmei un elektroenerģijas vairum tirgus cenu lēcienam, uzņēmuma apgrozījums gada laikā kāpis gandrīz par trešdaļu, sasniedzot 59,6 milj.EUR. Uz gada beigām uzņēmums pieņēmis lēmumu izveidot uzkrājumu nedrošiem parādiem 245,78 tūkst.EUR apmērā visiem debitoru parādiem, kas vecāki par 90 dienām, tādējādi gada griezumā SIA “Enefit” strādājis ar 2,4 milj.EUR zaudējumiem.