Izbeigts SIA “Karlo Motors” tiesiskās aizsardzības process

04.02.2020 09:22:00

Lursoft pieejamie dati rāda, ka vakar reģistrētas ziņas par SIA “Karlo Motors” tiesiskās aizsardzības procesa izbeigšanu. Tas izbeigts, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nav atbalstījis Maksātnespējas likuma 42.panta trešajā daļā noteiktais kreditoru vairākums.

Maksātnespējas likums nosaka, ka tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns ir saskaņots, ja to atbalsta:

  • nodrošināto kreditoru grupā – tie nodrošinātie kreditori, kuru galvenie prasījumi kopumā veido divas trešdaļas no kopējās nodrošināto kreditoru galveno prasījumu summas, ar parakstu apliecinot savu piekrišanu;
  • nenodrošināto kreditoru grupā – tie nenodrošinātie kreditori, kuru galvenie prasījumi kopumā veido vairāk nekā pusi no kopējās nenodrošināto kreditoru galveno prasījumu summas, ar parakstu apliecinot savu piekrišanu.

Auto tirgotāja SIA “Karlo Motors” tiesiskās aizsardzības process tika ierosināts 2019.gada 29.novembrī.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Karlo Motors” 2018.gadā apgrozīja 7,59 milj.EUR un gadu noslēdza ar 1,79 milj.EUR zaudējumiem. Jānorāda, ka 2017.gadā auto tirgotājs apgrozīja 23,37 milj.EUR, bet 2016.gadā – 28,29 milj.EUR.

Kā iesniegtajā pārskatā norādījis uzņēmums, apgrozījuma kritums pret iepriekšējiem gadiem saistīts ar līguma izbeigšanu ar Škoda Auto par automašīnu tirdzniecību un galvenā kreditora ABLV likvidācijas procesu, kas ierobežoja iespēju saņemt īstermiņa aizdevumus mazlietotu automašīnu iepirkumu veikšanai. Tāpat arī SIA “Karlo Motors” zaudēja pirmās instances tiesā VID uzrēķina prasību.

Š.g. janvāra beigās SIA “Karlo Motors” bija reģistrēts 1,48 milj.EUR liels nodokļu parāds. Uzņēmumam arī reģistrēti divi VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes nodrošinājumi, kas uzņēmumam liedz reģistrēt komercķīlas, tās pārreģistrēt, pārjaunot un grozīt.

SIA “Karlo Motors” kapitāldaļu turētāji ir Kārlis Bole (68,81%), Sergejs Ļesnojs (15,59%) un Aivars Apkalns (15,59%).