Kokaudzētavas Baltezers apgrozījums kāpis par 13,8%

25.02.2020 06:42:00

Dekoratīvo augu un stādu audzētājs SIA “Kokaudzētava Baltezers” ziņo, ka 2019.gadā uzņēmuma apgrozījums audzis par 13,8%. Gada pārskatā publicētā informācija liecina, ka aizvadītajā gadā uzņēmums apgrozīja 663,55 tūkst.EUR un nopelnīja 22,82 tūkst.EUR. 2019.gada peļņa tiks novirzīta iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai. Jānorāda, ka iepriekšējos piecus gadus SIA “Kokaudzētava Baltezers” strādājusi ar zaudējumiem.

Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka SIA “Kokaudzētava Baltezers” augu audzēšanu ir pārorientējusi no audzēšanas zemē uz augu audzēšanu podos. Šī metode uzņēmumam ļaujot daudz efektīvāk un kvalitatīvāk apkopt augus, tos ērtāk pārvietot un transportēt ar ievērojami mazākiem darba spēka ieguldījumiem. Jaunajai stādu audzēšanas metodei iegādātas jaunas laistīšanas un augu barošanas sistēmas, kas ievērojami paaugstina darba apjomu, efektivitāti un kvalitāti, neiesaistot darba spēku.

2020.gadā uzņēmums iecerējis turpināt darbu pie jaunu klientu piesaistīšanas, organizējot atvērto durvju dienas, piedaloties stādu parādēs un gadatirgos.

Aizvadītajā gadā stādu audzētava nodarbināja 24 darbiniekus.

SIA “Kokaudzētava Baltezers” pieder Varim Kazakam, kurš ieņem arī valdes priekšsēdētāja amatu. Bez viņa valdē strādā arī Vents Kazaks.