Ionica Serviss pēc divu gadu pārtraukuma atkal strādājis ar peļņu

20.04.2020 08:10:00

Ventilācijas un kondicionēšanas sistēmu uzstādīšanas un apkalpošanas uzņēmums SIA “Ionica Serviss” 2019.gadā apgrozīja 2,05 milj.EUR un pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 10,01 tūkst.EUR. Uzņēmuma apgrozījums gada laikā audzis par 11%. Jānorāda, ka gan 2018., gan arī 2017.gadā SIA “Ionica Serviss” strādāja ar zaudējumiem.

Edgaram Bērzniņam, Aleksandram Golubovam un Dacei Grosbergai piederošais SIA “Ionica Serviss” pērn VID administrētajos nodokļos samaksāja 312,37 tūkst.EUR, savukārt uz š.g. 7.aprīli uzņēmumam bija izveidojies 21,05 tūkst.EUR liels nodokļu parāds.

2016.gadā SIA “Ionica Serviss” kļuva par Siemens risinājumu partneri klimatisko iekārtu automatizācijas jomā, kļūstot par pirmo uzņēmumu Latvijā, kas noslēdza šāda veida līgumu. Šajā laika periodā novērota tendence straujam automatizācijas risinājumu pieprasījumam un darbu apjoma pieaugumam, salīdzinoši ar mēreno pieprasījumu pēc klimatisko iekārtu tehniskās apkopes. SIA “Ionica Serviss” mērķis ir noturēt automatizācijas sistēmu darba apjoma pieaugumu, pateicoties jaunajām iespējām, ko sniedzis Siemens. Uzņēmums paredzējis aktivizēt arī automātikas un klimatisko iekārtu komponentu mazumtirdzniecību, paplašinot klientu skaitu Latvijas reģionos, orientējoties galvenokārt uz kompānijām, kas ražo siltumu un elektroenerģiju.