Premier Restaurants Latvia pērn kāpinājis apgrozījumu līdz 44,24 milj.EUR

07.05.2020 06:59:00

Ātrās apkalpošanas restorānu “McDonald’s” pārvaldnieks SIA “Premier Restaurants Latvia” pērn atzīmēja 25.gadadienu kopš atvērts pirmais “McDonald’s” restorāns Latvijā. Lai nosvinētu šo notikumu, sākot ar vasaru līdz pat gada beigām organizēti dažādi pasākumi un akcijas.

Aizvadītajā gadā SIA “Premier Restaurants Latvia” turpināja attīstīt McDrive un McCafe piedāvājumu, vienlaicīgi palielinot restorānu skaitu, kas gatavo maltītes piegādāšanai uz mājām. Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums 2019.gada jūnijā uzsācis lojalitātes programmu, piedāvājot klientiem uzkrāt par katru pirkumu punktus un vēlāk tos izmantot dažādiem piedāvājumiem.

Gada pārskata dati liecina, ka 2019.gadā SIA “Premier Restaurants Latvia” apgrozījums audzis par 9,21%, tam sasniedzot 44,24 milj.EUR, savukārt peļņa pieaugusi līdz 2,35 milj.EUR.

Šobrīd SIA “Premier Restaurants Latvia”, ievērojot koronavīrusa izplatības ierobežošanai noteiktos pasākumus, turpina darboties ierobežotā apjomā. Lai gan pircēju plūsma ir samazināta, tā ir pietiekama uzņēmuma darbības uzturēšanai un likviditātes nodrošināšanai.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Premier Restaurants Latvia” vadība norādījusi, ka, viņuprāt, uzņēmums spēs pārvarēt ārkārtas situāciju ar dažādu kompensējošo pasākumu palīdzību: ikdienas izdevumu samazināšanu, kapitālieguldījumu atcelšanu vai pārcelšanu uz vēlāku laiku, kā arī valdības piedāvāto atbalsta instrumentu izmantošanu.

Uzņēmums pagājušajā gadā bija darba devējs 740 darbiniekiem un tas VID administrētajos nodokļos 2019.gadā samaksāja 7,77 milj.EUR. Uz š.g. 7.maiju uzņēmumam bija uzkrāts 461,26 tūkst.EUR nodokļu parāds.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Premier Restaurants Latvia” īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais Premier Capital B.V.  Uzņēmuma pamatdarbība ir ātrās apkalpošanas restorāni, kā arī preču un izejvielu piegāde saistītiem uzņēmumiem Igaunijā un Lietuvā.