Latvijas Koncerti pērn noorganizējuši 360 koncertus

22.05.2020 09:15:00

VSIA “Latvijas Koncerti” pagājušajā gadā noorganizējuši 360 koncertus, tostarp arī izglītojošus koncertus bērniem un jauniešiem, Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremoniju u.c.

VSIA “Latvijas Koncerti” 2019.gadā apgrozīja 1,465 milj.EUR, pēc nodokļu nomaksas nopelnot 16,96 tūkst.EUR. Pērn VSIA “Latvijas Koncerti” pamatbudžetā saņēma finansējumu tieši kamermūzikas īstenošanai. “Lai gan piešķirtie līdzekļi joprojām nesasniedz kādreizējo finansējuma apjomu, tas tomēr ļāva būtiski uzlabot programmas atlases kvalitāti un darbu ar pašvaldībām,” teikts iesniegtajā vadības ziņojumā. Kamermūzikas programmas svarīgākais uzdevums ir nodrošināt individuālo mākslinieku un kameransambļu  sagatavoto programmu vairākkārtēju reproducēšanu visā Latvijas teritorijā.

Ņemot vērā, ka šobrīd visi koncerti gan Latvijā, gan ārvalstīs ir atcelti, uzņēmums nevar gūt pašu ieņēmumus, kā arī nespēj īstenot izvirzītos uzdevumus saistībā ar profesionālās mākslas pieejamības nodrošināšanu Latvijas reģionos. Šobrīd gan notiek aktīva komunikācija ar māksliniekiem un sadarbības partneriem, lai būtu iespējams koncertus, kuri šobrīd nevar notikt, pārcelt uz laiku, kad tiks atcelta ārkārtējā situācija.

VSIA “Latvijas Koncerti” reģistrēts 1998.gadā un tā dalībnieks ir Kultūras ministrija.

Kā liecina Lursoft pieejamie dati, aizvadītajā gadā VSIA “Latvijas Koncerti” nodarbināja 118 cilvēkus, bet nodokļos samaksāja 1,11 milj.EUR. Viena no VSIA “Latvijas Koncerti” darbības prioritātēm ir nodrošināt Valsts kamerorķestra “Sinfonietta Rīga”, Latvijas Radio kora un  Latvijas Radio Bigbenda darbību.