Latvijas Loto 2019.gadā nopelnījis 7,3 milj.EUR

26.05.2020 06:36:00

Pagājušajā gadā VAS “Latvijas Loto” apgrozījums palielinājās par 18,24%, tam sasniedzot 48,25 milj.EUR. Pārskata gadu izložu organizētājs noslēdza ar 7,30 milj.EUR peļņu.

Kā teikts VAS “Latvijas Loto” iesniegtajā gada pārskatā, 2019.gada ietvaros visi veiktie uzdevumi tika finansēti no uzņēmuma saimnieciskās darbības rezultātā gūtajiem ieņēmumiem, kas nozīmē, ka netika saņemtas ne valsts dotācijas, ne arī kredītiestāžu aizņēmumi.

Uzņēmuma LOTO termināļi 2019.gadā bija uzstādīti 867 tirdzniecības vietās visā Latvijā. “Lai nodrošinātu kapitālsabiedrības darbības attīstībai, kā arī klientu apkalpošanas kvalitātes paaugstināšanai nepieciešamo jaunākas paaudzes izložu pārdošanas tehnoloģiju, 2019.gadā, ievērojot prasības par darījumu saskaņošanu ar VAS “Latvijas Loto” padomi un valsts kapitāla daļu turētāja informēšanu, noslēgts līgums un piegādāti jaunās paaudzes izložu biļešu tirdzniecības termināļi un programmnodrošinājums. 2019.gadā veikta termināļu programmnodrošinājuma testēšana un pārskata periodā izložu biļešu tirdzniecības tīklā uzstādīti 322 jaunās paaudzes izložu biļešu tirdzniecības termināļi," teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Ievērojot normatīvajos aktos noteikto, VAS “Latvijas Loto” veikusi izmaiņas komercsabiedrības darbības procesos un nodrošina sekmīgu uzņēmuma darbības turpināšanu ārkārtējās situācijas laikā. Šobrīd Covid-19 vīrusa pandēmija nav būtiski ietekmējusi VAS “Latvijas Loto” darbību.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka VAS “Latvijas Loto” 2019.gadā nodarbināja 112 darbiniekus. Pērn uzņēmums nodokļos samaksājis 5,68 milj.EUR.