Neste Latvija apgrozījums kāpis par 11,52 milj.EUR

28.05.2020 06:36:00

Degvielas tirgotājam SIA “Neste Latvija” aizvadītā gada beigās piederēja 75 automātiskās degvielas uzpildes stacijas, un šogad paredzēts degvielas uzpildes staciju tīklu paplašināt. 2019.gadā SIA “Neste Latvija” veiksmīgi turpināja uzņēmējdarbību un atvēra 3 jaunas automātiskās degvielas uzpildes stacijas. Apgrozījuma kopējais pieaugums saistīts ar ekonomiskās situācijas uzlabošanos un realizēto naftas produktu pieaugumu Latvijā.

Uzņēmuma iesniegtais gada pārskats rāda, ka degvielas tirgotāja apgrozījums 2019.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, palielinājies par 11,52 milj.EUR. SIA “Neste” apgrozījums pērn bija 340,58 milj.EUR, bet peļņā – 10,15 milj.EUR.

Kā liecina Lursoft pieejamā informācija uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2019.gadā samaksāja 161,11 milj.EUR.

Runājot par nākotnes perspektīvām, SIA “Neste Latvija” teic, ka turpinās nostiprināt pozīcijas degvielas mazumtirdzniecības tirgū un paplašināt automātisko degvielas uzpildes staciju tīklu. Lai mazinātu vides piesārņojuma risku, uzņēmums degvielas uzpildes stacijās veiks attīrīšanas iekārtu tehnoloģiskos uzlabojumus. Tehniski un procesu uzlabojumi tiks veikti naftas produktu pārkraušanas vietās terminālī, lai samazinātu naftas produktu noplūdes risku, kā arī traumu risku darba veicējiem.