UPB meitas uzņēmuma RK Metāls apgrozījums palielinājies līdz 23,265 milj.EUR

04.06.2020 07:49:00

Metāla kontrukciju projektētājs, mašīnbūves detaļu un iekārtu ražotājs SIA “RK Metāls” 2019.gadā turpināja ražot kontrukcijas, kas realizētas ilgtspējīgās būvniecības projektos eksporta tirgos. “Mašīnbūves jomā tika uzsākta plašāka ražošana un montēšana sērijveida konveijeru projektiem finiera ražotnēm, kā arī tika palielināti sērijveida apjomi metinātu detaļu ražošanai krūmgriežiem un citai lauksaimniecības tehnikai. Esam sākuši strādāt ar maziem kuģu būves projektiem, kam nepieciešami speciāli materiāli un ražošanas procedūras,” teikts SIA “RK Metāls” iesniegtajā vadības ziņojumā.

2019.gadā SIA “RK Metāls” nodrošināja ar stabilitāti ražošanā aizvien pieaugošo pieprasījumu metāla konstrukcijām UPB holding apvienotajos projektos, kā arī pieauga apgrozījums mašīnbūves detaļu un iekārtu ražošanā. Nozīmīgāko ieņēmumu daļu veidojuši ieņēmumi no mātes uzņēmuma AS “UPB”.

Aizvadītajā gadā SIA “RK Metāls” apgrozījums bija 23,265 milj.EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 9,2%, bet tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bijusi 1,587 milj.EUR.

2020.gadā SIA “RK Metāls” turpina veikt uzturošās investīcijas, pēc iespējas papildus ieguldot ražošanas iekārtu modernizācijā, tādējādi nodrošinot augstas kvalitātes produkciju.

Lursoft dati rāda, ka AS “UPB” piederošais SIA “RK Metāls” aizvadītajā gadā nodarbināja 214 daribniekus un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 2,293 milj.EUR.

Izziņā pieejamā informācija liecina, ka uzņēmumam ir atbalstīta nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai arī atlikšana uz laiku līdz trim gadiem. Šobrīd nodokļu parāds, kas pārsniegtu 150 eiro, uzņēmumam nav reģistrēts.