“Amserv Krasta” pērn realizējusi 656 jaunas Opel un Peugeot automašīnas

18.06.2020 06:30:00

Jauno automašīnu tirgus 2019.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, auga par 9%, jeb tika piereģistrēti 20,94 tūkstoši jaunu automašīnu. Amserv Grupas jauno auto pārdošanas apjoms Latvijā bija 2,2 tūkstoši vienību, kas ir par 1% mazāk nekā 2018.gadā “Pārskata gadā SIA “Amserv Krasta” realizējusi 656 jaunas Opel un Peugeot automašīnas un 206 lietotas automašīnas. Uzņēmuma jaunu automašīnu realizācija pārskata gadā, salīdzinot ar 2018.gadu, ir nedaudz samazinājusies, jo gan Peugeot, gan Opel rūpnīcas mainīja pārstāvēto importieru kompānijas, un jauno partneru maiņa deva biznesam kritumu pret iepriekšējo gadu,” teikts SIA “Amserv Krasta” iesniegtajā vadības ziņojumā.

Pagājušajā gadā SIA “Amserv Krasta” apgrozījis 16,34 milj.EUR, kas ir par 16,46% mazāk nekā 2018.gadā. 2019.gadu auto tirgotājs noslēdzis ar 64,75 tūkst.EUR peļņu. Uzņēmuma apgrozījuma kritums saistīts ar to, ka no 2019.gada 1.oktobra pieņemts lēmums Amserv Grupas vadības līmenī par pēcpārdošanas pakalpojumu nodošanu SIA “Adam Auto”, kas ir Amserv Grupas uzņēmums.

2020.gada pirmos divus mēnešus SIA “Amserv Krasta” noslēdzis tā, kā bija plānots budžetā, taču līdz ar koronavīrusa izplatību saistītajiem ierobežojumiem, kas ievērojami samazina ekonomikas attīstību valstī un pasaulē, uzņēmums paredzējis izmantot valsts noteiktos atbalsta pasākumus, lai saglabātu savu saimniecisko darbību un to atjaunotu un paplašinātu pēc krīzes pārvarēšanas. SIA “Amserv Krasta” vadība veikusi virkni pasākumu, lai izvairītos no maksātnespējīgiem debitoriem, samazinātu izdevumu posteņus, kā arī aktīvi komunicē ar mātes uzņēmumu par korporatīvā līmenī plānotiem pasākumiem. Ja 2020.gada saimnieciskās darbības rezultāti vispasaules pandēmijas situācijas ietekmē pasliktināsies, uzņēmuma īpašnieki plāno ieguldīt papildu līdzekļus pozitīva pašu kapitāla saglabāšanai.

Lursoft dati liecina, ka igauņu AMSERV GRUPI AS piederošais SIA “Amserv Krasta” pērn nodokļos samaksājis 3,1 milj.EUR. Jānorāda, ka automobiļu un citu vieglo transportlīdzekļu pārdošanas nozarē strādājošie uzņēmumi 2019.gadā kopā nodokļu maksājumos samaksājuši 130,37 milj.EUR.