"Havas Latvia" 2019.gadā apgrozījusi 8,05 milj.EUR

18.06.2020 06:47:00

SIA “Havas Latvia”, kas sniedz gaisa kuģu virszemes apkalpošanas pakalpojumus, kā arī lidmašīnu atledošanas un uzkopšanas pakalpojumus, 2019.gadā nodarbināja 373 darbiniekus un apgrozīja 8,05 milj.EUR. Gada laikā uzņēmuma apgrozījums kāpis par 9,03%. Apgrozījumu pozitīvi ietekmēja apkalpoto reisu skaita pieaugums par 5%, savukārt pārējo saimnieciskās darbības ieņēmumu samazinājumu ietekmējis sniegto atledošanas pakalpojumu kritums par 34%, salīdzinājumā ar 2018.gadu. Atledošanas pakalpojumu ievērojamais samazinājums izskaidrojams ar laikapstākļiem pārskata gada otrajā pusē, kas samazināja pieprasījumu pēc pakalpojuma.

Aizvadīto gadu SIA “Havas Latvia” noslēgusi ar 775,68 tūkst.EUR peļņu, kas gada laikā piedzīvojusi kritumu par 31,97%. Lai gan uzņēmuma apgrozījums ir turpinājis pieaugt, tas tomēr nekompensēja personāla izmaksu pieaugumu.

Nākamajā pārskata gadā SIA “Havas Latvia” plāno strādāt pie Covid-19 krīzes radīto seku ātrākas pārvarēšanas un darbības optimizēšanas un stabilizēšanas. Tāpat arī nākamajā pārskata gadā plānots turpināt strādāt pie jaunu klientu piesaistes, kas veic un plāno uzsākt pasažieru aviopārvadājumus Starptautiskajā lidostā “Rīga”.

Lursoft dati rāda, ka uzņēmuma darbiniekiem vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, kā arī atbalstīta nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem.

SIA “Havas Latvia” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Turcijā reģistrētais HAVAALANLARI YER HIZMETLERI ANONIM SIRKETI.