Pagājušajā gadā ievērojami samazinājusies “JCDecaux Latvija” peļņa

29.06.2020 08:46:00

Vides reklāmas pakalpojumu sniedzējs SIA “JCDecaux Latvija” 2019.gadā apgrozījis 4,5 milj.EUR, pēc nodokļu nomaksas nopelnot 10,22 tūkst.EUR, kas ir ievērojams kritums pēc 2018.gadā nopelnītajiem 550,96 tūkst.EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 24,31 tūkst.EUR.

 Kā skaidrots SIA “JCDecaux Latvija” vadības ziņojumā, samazinājums izskaidrojams ar ieņēmumu samazinājumu no finanšu sektora klientiem, kas radās neskaidrās likumdošanas dēļ, kā arī rezultātu ietekmējusi ražošanas izmaksu paaugstināšanās. Neto peļņu būtiski ietekmējis arī uzņēmumu ienākuma nodoklis, kas samaksāts par izmaksātajām dividendēm.

Vadības ziņojumā skaidrots, ka Covid-19 infekcijas uzliesmojuma un tās ierobežojošo pasākumu ietekmē būtiski samazinājies arī SIA “JCDecaux Latvija” apgrozījums. Lai mazinātu negatīvās sekas, SIA “JCDecaux Latvija” noteikusi ieņēmumu un izdevumu pārskatīšanu atbilstoši koriģētajām prognozēm par 2020.gadu, pieņemot virkni kardinālu lēmumu. Tostarp samazināt darbaspēka izmaksas, samazinot darbinieku skaitu un atalgojumu, esošo nomas līgumu pārskatīšanu, dažādu pārdošanas un administratīvo izmaksu samazināšanu un maksājumu termiņu atlikšanu saskaņā ar valsts noteikto atbalsta programmu.

Franču JCDecaux Europe Holding piederošais SIA “JCDecaux Latvija” 2019.gadā nodarbinājis 32 darbiniekus.

Kā rāda Lursoft pieejamā izziņas informācija, uzņēmuma darbiniekiem kopš š.g. aprīļa vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, kā arī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai arī atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Aizvadītajā gadā SIA “JCDecaux Latvija” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 981,71 tūkst.EUR.