“SCHWENK Latvija” 2019.gadā apgrozījis 94,46 milj.EUR

30.06.2020 07:43:00

Vadošais būvmateriālu ražotājs Latvijā SIA “SCHWENK Latvija” 2019.gadā apgrozījis 94,46 milj.EUR, kas ir par 8,67% vairāk nekā gadu iepriekš, bet tā peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn bijusi 36,4 milj.EUR.

2019.gada finanšu rezultātu uzlabojumus veicināja lielais pieprasījums lielākajā daļā no uzņēmuma darbības reģioniem un vairumā produkcijas segmentu, kā arī vadības komandas profesionāla darbība. Peļņu uzņēmumam nodrošinājušas ne tikai pozitīvās pārdošanas tendences, bet arī ievērojami mazāki procentu izdevumi, kas saistīti ar aizdevumu atlikuma samazinājuma.

Pārskata gadā SIA “SCHWENK Latvija” pārdeva vairāk nekā 1 miljonu tonnu cementa, no tām eksportējot vairāk nekā 70%. Galvenās eksporta valstis bija Somija, Zviedrija un Igaunija.

2019.gadā SIA “SCHWENK Latvija” veicis kapitālieguldījumus 8 milj.EUR apmērā. “Tika veikti ievērojami ieguldījumi infrastruktūrā un iekārtās, lai palielinātu cementa ražošanas procesa efektivitāti. Nozīmīgākie projekti bija klinkera noliktavas pārbūves darbi un alternatīvo kurināmo padeves uzlabojumi,” norādījis SIA “SCHWENK Latvija”.

2019.gada sākumā “Cemex” nolēma pārdot savus aktīvus Baltijas un Ziemeļvalstīs Vācijas uzņēmumam “Schwenk”. Darījums ietvēra arī “Cemex” aktīvu pārdošanu Latvijā. Līdz ar uzņēmuma īpašnieka maiņu, 2019.gada 4.aprīlī komercreģistrā reģistrēta arī “Cemex” nosaukuma maiņa.

Lursoft izziņā esošā informācija liecina, ka aizvadītajā gadā SIA “SCHWENK Latvija” bija darba devējs 364 darbiniekiem.