Latvijas Maizniekam reģistrēta komercķīla par 5,47 milj.EUR

01.07.2020 08:26:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka vakar, 30.jūnijā, 5,47 milj.EUR vērta komercķīla reģistrēta AS “Latvijas Maiznieks”. Ķīlas ņēmējs ir AS “Luminor Bank”.

Ar komercķīlu nodrošināti visi komercķīlas ņēmēja prasījumi pret komercķīlas devēju, kuri izriet no aizdevuma līguma un visiem tā grozījumiem un pārjaunojumiem. AS “Latvijas Maiznieks” ieķīlājis savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

Lursoft dati liecina, ka AS “Latvijas Maiznieks” šobrīd reģistrētas 14 aktīvas komercķīlas.

Maizes ražotājs AS “Latvijas Maiznieks” pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 4,6 milj.EUR. Pēc Lursoft apkopotajiem datiem, visi maizes ražošanas nozarē strādājošie uzņēmumi kopā pērn valsts kasē nodokļu maksājumos samaksājuši 28,49 milj.EUR, tostarp 4,61 milj.EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī un 10,74 milj.EUR – valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās. Kopumā nozarē pērn bija nodarbināti 3730 darbinieki, no tiem 277 strādājuši AS “Latvijas Maiznieks”.

1991.gadā reģistrētais AS “Latvijas Maiznieks” līdz pat 2004.gadam bija zināms kā “Daugavpils maiznieks”, turpmākos sešus gadus strādājis ar nosaukumu “Maiznīca Dinella”, bet pašreizējo nosaukumu ieguvis 2010.gada decembrī.

AS “Latvijas Maiznieks” patiesais labuma guvējs ir igaunis Margus Mehine.